Graiul bănățean, transpus în poezie

2 June 2019 Off By Pavel Canea
Graiul bănățean, transpus în poezie

Cea de-a X-a ediție a Festivalului de poezie în grai bănățean „Credință și lumină” se va desfășura marți, 4 iunie, începând cu ora 13, la Muzeul Familiei Dabici din comuna Forotic.

Episcopia Caransebeșului, în colaborare cu Secretariatul de Stat pentru Culte, Asociația Scriitorilor în Grai Bănățean și Parohia Forotic, organizează, în cadrul Zilelor Credinței și Culturii, marți, 4 iunie, începând cu ora 13, la Muzeul Familiei Dabici din comuna Forotic, cea de-a X-a ediție a Festivalului de poezie în grai bănățean „Credință și lumină”.

Festivalul va reuni iubitori de toate vârstele ai folclorului bănățean, promotori ai dialectului bănățean transpus în versuri, ai tradițiilor locale și ai portului popular. Astfel, Festivalul „Credință și lumină” transpune, pentru a zecea oară, modul minunat în care credința se îmbină cu graiul bănățean și cu tradițiile locale, tradiții care conferă identitatea bănățeană a locului.

Așadar, cei care își regăsesc rădăcinile în zona etnografică a Banatului, iubitori ai plaiurilor bănățene, purtători ai portului popular și ai obiceiurilor folclorice, dar și vorbitori ai graiului bănățean, sunt invitați să-și unească trăirile și identitatea în „Credință și lumină”, alături de participanții celei de-a X-a ediții a festivalului de poezie în grai bănățean.