Lansarea volumului „Orașul Caransebeș în anul dezrobirii sale: 1919”

11 July 2019 Off By Herea Darius
Lansarea volumului „Orașul Caransebeș în anul dezrobirii sale: 1919”

Episcopia Caransebeșului, în colaborare cu Primăria Municipiului Caransebeș și Casa de Cultură „George Suru” din municipiul de pe Timiș și Sebeș, organizează joi, 18 iulie, începând cu ora 18, în Aula „1 Decembrie 1918” a Primăriei Municipiului Caransebeș, lansarea volumului intitulat „Orașul Caransebeș în anul dezrobirii sale: 1919”, apărut la Editura Episcopiei Caransebeșului, al cărui autor este profesorul Constantin Brătescu.

Volumul se lansează anul acesta, marcând astfel împlinirea unui secol de la instaurarea administrației românești în Banat. Cu acest prilej, profesorul Brătescu prezintă etapele dezrobirii orașului Caransebeș de sub influența străină, dar și aspectele sociale ale orașului din acea perioadă.

Evenimentul este organizat cu binecuvântarea și participarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, și sunt invitați să ia parte toți cei care sunt interesați de istoria municipiului Caransebeș și aspectele istorice care au condus la eliberarea sa de sub influențele străine, alăturându-se, prin intrarea trupelor române pe teritoriul său, României.