Festivalul de folclor „De prin zestrea Banatului”

15 October 2019 Off By Pavel Canea
Festivalul de folclor „De prin zestrea Banatului”

Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte organizează, în data de 19 octombrie 2019, Festivalul de folclor „De prin zestrea Banatului”, ediția a 3-a. Evenimentul va avea loc începând cu ora 12:00 la Sala Lira a Liceului de Arte Sabin Păuța” Reșița. Festivalul va reuni pe scena reșițeană grupuri de tineri din toate colțurile județului care vor propune momente cultural-artistice din sfera tradiției bănățene.

Calupul de momente va cuprinde interpretarea de cântec popular bănățean și cântece patriotice. Dansurile populare și câteva scurte scenete despre tradițiile și obiceiurile bănățene nu vor lipsi din agenda festivalului.

Toate filialele ATOR Banatul de Munte și Liceul de Arte „Sabin Păuța” Reșița vor avea reprezentații artistice în cadrul festivalului. Invitatul special al ediției cu numărul 3 este solista Doriana Talpeș.

Evenimentul se bucură de prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Festivalul de folclor „De prin zestrea Banatului”, ediția a 3-a, se desfășoară în contextul Anului Omagial al Satului Românesc în Patriarhia Română.