Zi de sărbătoare la Schitul Feneș

6 November 2019 Off By Pavel Canea
Zi de sărbătoare la Schitul Feneș

În acest an Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul de la Eghina va fi cinstit la sfârșitul săptămânii, în ziua de sâmbătă. Schitul Feneș din județul Caraș-Severin își va sărbătorii cu această ocazie hramul, întrucât îl are ca ocrotitor pe acest sfânt tămăduitor, prăznuit în data de 9 noiembrie. Credincioșii sunt invitați să ia parte la bucuria duhovnicească din ziua hramului, având posibilitatea să se roage sfântului care a trăit ca un înger în trup, a iubit neîncetata rugăciune, tăcerea, smerenia, postul şi milostenia. În mijlocul obștii monahale se va afla Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care va săvârși Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi. Tot cu acest prilej, pelerinii prezenți vor avea posibilitatea să se închine la fragmente din moaștele Sfântului Nectarie.

Schitul Feneş cu hramul „Sfântul Nectarie” este situat în satul omonim din comuna Armeniș și a luat fiinţă în anul 2001, iar în septembrie 2008 a fost transformat în schit de călugări. Cadrul natural, alcătuit din păduri de fag şi brad, oferă un cadru prielnic pentru desfăşurarea de activităţi duhovniceşti, culturale şi sociale pentru credincioşii iubitori de spiritualitate ortodoxă.

În cursul anului, dar mai ales la hram vin foarte mulți pelerini să se roage sfântului Nectarie pentru a primi vindecare sufletească și trupească, dar vin și să-i mulțumească lui Dumnezeu și sfântului tămăduitor, deoarece mulți au primit vindecare în urma rugăciunilor făcute la Schitul Feneș.