Slujba de prohodire a domnului Sorin Frunzăverde

7 November 2019 Off By Pavel Canea
Slujba de prohodire a domnului Sorin Frunzăverde

Miercuri, 6 noiembrie, domnul ing. dr. Sorin Frunzăverde a fost condus pe ultimul drum, alături de familie fiind foarte mulți prieteni, apropiați, pentru a se ruga la căpătâiul fostului ministru al Apărării şi preşedinte al Consiliului Judeţean. În Biserica „Schimbarea la Față” din cartierul Govândari al municipiului Reșița, a fost săvârșită Sfânta Liturghie de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului alături de un numeros sobor de preoți și diaconi, după care a urmat Slujba înmormântării.

La acest moment trist foşti colegi din politică, zeci de primari, oameni simpli şi mulţi militari români s-au rugat împreună cu Părintele Episcop Lucian și soborul de clerici, ca Dumnezeu să-l primească în Împărăția Sa, pe cel care a promovat valorile creştine și interesele fundamentale ale poporului român. În semn de recunoştinţă pentru ceea ce a făcut pentru Biserică, domnul Sorin Frunzăverde a primit de-a lungul timpului mai multe distincţii şi ordine bisericeşti dintre care amintim: Ordinul patriarhal Crucea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României, pentru mireni(2010), ordinul eparhial Crucea Episcop Elie Miron Cristea, clasa I pentru mireni (2010) şi Crucea Patriarhală pentru mireni (2011), din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. A fost membru al Adunării Eparhiale a Episcopiei Caransebeșului şi delegat în Adunarea Naţională Bisericească, în mai multe mandate, fiind o voce articulată a mirenilor în aceste foruri de conducere ale Bisericii.

„Sorin Frunzăverde a fost chemat în braţele Domnului nostru Iisus Hristos chiar duminică, în timpul Sfintei Liturghii. A fost ctitorul a zeci de biserici şi a iubit soldaţii români; a slujit Armata şi Biserica, iar azi îi sunt alături pe ultimul drum cei doi piloni ai societăţii româneşti: Biserica şi Armata”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian în cuvântul rostit după slujba înmormântării.

La căpătâiul lui Frunzăverde au stat și coroanele de flori trimise de preşedintele României, Klaus Iohannis, şi de Ministerul Apărării Naţionale. Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, dorind să răsplătească meritele lui Sorin Frunzăverde pentru contribuţia adusă ridicării prestigiului Armatei Române i-a conferit post mortem Emblema de Onoare a Armatei Române.

După sfintele slujbe și cuvintele rostite de personalitățile prezente mulțimea de oameni l-a condus spre cimitir pe cel care ultima perioadă din viaţă a trăit-o în suferinţă, asumându-și în tăcere şi răbdare boala care l-a copleșit.