Colind și armonie de Crăciun

2 December 2019 Off By Pavel Canea
Colind și armonie de Crăciun

Episcopia Caransebeșului, prin Sectorul Cultural, propune în această perioadă premergătoare Nașterii Domnului, un program divers de concerte și manifestări cultural-artistice, pentru a oferi bucuria sfântă izvorâtă din iubirea divină și transmisă prin colind. Astfel, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, seria acestor evenimente va începe vineri, 6 decembrie, la biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Anina unde va concerta Corul Catedralei Episcopale din Caransebeș, Corul Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” și Grupul psaltic „Ethos”.

Marți, 10 decembrie, concertul de colinde va avea loc la sala de spectacole a Hotelului Dacia din Băile Herculane. Alături de Corul Catedralei Episcopale și Corul Seminarului Teologic va fi și Cvartetul de coarde Capricioso din Timișoara. Și reșițenii se pot bucura de același spectacol joi, 12 decembrie, la Sala Lira a Liceului de Artă „Sabin Păuţa”.

La Caransebeș colindele vor aduce lumina Pruncului Sfânt sâmbătă, 14 decembrie, tot de cele trei cete corale, la Casa de Cultură „George Suru”. Marți, 17 decembrie la Palatul Cultural din Reșița, elevii Seminarului Teologic „Episcop Ioan Pasu” din Caransebeș vor prezenta piesa de teatru „Vicleimul.” precum și tradiții de Crăciun. Și joi, 19 decembrie, caransebeșenii sunt invitați tot la Casa de Cultură „George Suru” pentru a se bucura de Piesa de teatru „Vicleimul”  și obiceiurile de Crăciun, în organizarea Seminarului Teologic din Caransebeș.

Sâmbătă, 21 decembrie, formații corale din toate protopopiatele Eparhiei Banatului Montan vor participa la Alaiul Colindătorilor organizat la Catedrala Episcopală din Caransebeș.

La toate aceste evenimente care vestesc Naşterea Pruncului Iisus în peștera din Betleem, sunt chemați credincioșii să fie asemenea îngerilor şi păstorilor și să se bucure de acest patrimoniu al neamului românesc.

Această armonie de Crăciun este organizată de Episcopia Caransebeșului, Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” și Asociația Trib’Art, iar intrarea va fi liberă la toate concertele.