Conferință despre familie la Reșița

28 January 2020 Off By Pavel Canea
Conferință despre familie la Reșița

Filiala Reșița a Alianței Părinților din România, alături de Episcopia Caransebeșului și Centrul de Tineret Moniom, în parteneriat cu Colegiul Național „Diaconovici Tietz” Reșița și cu sprijinul ATOR Banatul de Munte, organizează astăzi, 28 ianuarie, începând cu ora 17.30, conferința cu tema: Familia tradițională – temelie a neamului românesc.

Conferința va fi susținută de domnul Cristian Filip – președintele Alianței Părinților din România și președinte fondator al Fundației Creștine „Părintele Arsenie Boca”, alături de scriitorul Paul Ghițiu din București și va fi găzduită de Sala amfiteatrul a Colegiului Național „Diaconovici Tietz” din municipiul Reșița.

Evenimentul își propune, de asemenea, prezentarea Alianței Părinților – organizație neguvernamentală națională, nonprofit și apolitică, al cărei scop principal este apărarea, promovarea și întărirea drepturilor părinților din România și implicarea decisivă și responsabilă în procesul educației copiilor și tinerilor, conform valorilor morale și de credință ale părinților acestora.

Sunt așteptați să participe părinți, bunici, dar și viitor părinți, precum și reprezentanți ai instituțiilor implicați în educarea și formarea copiilor în societate.

Conferința este parte a proiectului „Copilăria – început al zidirii”, derulat de Colegiul Național „Diaconovici-Tietz” în parteneriat cu Centrul de Tineret Moniom și se înscrie în șirul de manifestări prilejuite de Anul omagial al pastorației părinților și copiilor în Patriarhia Română.