Slujiri arhierești de Bobotează în Episcopia Caransebeșului

4 January 2020 Off By Pavel Canea
Slujiri arhierești de Bobotează în Episcopia Caransebeșului

În Ajunul Bobotezei Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului va săvârși Sfânta Liturghie și Sfințirea cea Mare a apei, după rânduiala din această zi, la Mănăstirea „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” Vasiova. Sfânta Liturghie va fi oficiată în biserica mare a mănăstirii, urmată de Slujba Vecerniei praznicului și Sfințirea cea Mare a apei, ce va avea loc la izvorul așezământului monahal.

La Praznicul Bobotezei luni, 06 ianuarie, Părintele Episcop Lucian va merge la malul Dunării. De dimineață va oficia Sfânta Liturghie în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Moldova Nouă, apoi va sfinți Agheasma Mare și se va merge în procesiune după obicei, pe faleza Dunării unde se vor binecuvânta apele Dunării și se va arunca crucea, ce poate fi recuperată de către credincioșii curajoși care se vor arunca în apele reci ale Dunării, pentru a o recupera.

De asemenea, și la sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul marți, 7 ianuarie, Preasfințitul Lucian va fi pe Clisura Dunării la Moldova Nouă și va oficia Sfânta Liturghie în Biserica „Adormirea Maicii Domnului”.