Eveniment de bilanț al campaniei umanitare „Mâinile Bucuriei”

1 July 2020 Off By Pavel Canea
Eveniment de bilanț al campaniei umanitare „Mâinile Bucuriei”

Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte organizează joi 2 iulie 2020, începând cu ora 12:00, evenimentul de bilanț al campaniei umanitare „Mâinile Bucuriei”, organizată, alături de mai mulți parteneri locali, în municipiul Reșița, în perioada 16 martie – 1 iulie 2020. Evenimentul va fi organizat în aer liber, la foișorul din curtea bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Moniom și va reuni atât voluntarii care au participat de-a lungul celor mai bine de 3 luni la implementarea campaniei, cât și delegați din partea organizațiilor și instituțiilor partenere.

 Campania umanitară „Mâinile Bucuriei” a fost inițiată de voluntarii ATOR Banatul de Munte, în scopul sprijinirii categoriilor sociale vulnerabile și afectate de pandemia Covid 19 din municipiul Reșița și a fost susținută de mai multe instituții și organizații, printre care amintim: Liga Studenților din cadrul Universității ”Eftimie Murgu”, Fundația Comunitară Banatul Montan, Direcția de Asistență Socială a Primăriei Municipiului Reșița, Asociația Guerilla Motors Reșița, Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin, Pizzeria Florio, Autonom Reșița, precum și de numeroase persoane fizice din municipiu și nu numai.

În cadrul campaniei, au fost distribuite ajutoare, constând în prânzuri calde, pachete cu alimente de bază, obiecte igienico-sanitare, medicamente, precum și achitarea unor facturi urgente la utilități, valoarea acestora fiind de 40.149 lei. Au fost oferite 2.820 de prânzuri calde pe perioada stărilor de urgență și de alertă, în valoare de 32.210 lei, pachete cu alimente de bază în valoare de 6.827 lei, precum și medicamente și achitarea unor facturi urgente în valoare de 1.112 lei.

Beneficiarii campaniei au fost peste 120 de persoane aparținând categoriilor vulnerabile din municipiul Reșița, respectiv: 60 de persoane vârstnice aflate în diferite situații dificile (bolnave, fără însoțitor, cu venituri foarte reduse), 10 persoane cu dizabilități, precum și 15 familii (aproximativ 60 de persoane) aflate în situație dificilă din pricina izolării și/sau pierderii ori diminuării surselor de venit (este vorba în special de familii mai numeroase).

Campania a beneficiat de sprijinul unui număr de aproximativ 60 de voluntari de la ATOR Banatul de Munte, Centrul de Tineret Moniom și organizațiile partenere și s-a derulat pe parcursul a 16 săptămâni, respectiv peste 100 de zile și câteva mii de ore de voluntariat.

Pentru alte informații suplimentare referitoare la bilanțul campaniei, precum și la modalitățile de continuare a acesteia, vă stăm la dispoziție la numerele de telefon: 0734.77.34.77 – Pr. Mihai Ciucur, coordonator campanie și 0726.561.449 – Anita Radics,  președinte ATOR Banatul de Munte.