Eveniment cultural în memoria pedagogului Constantin Diaconovici Loga

7 November 2020 Off By Pavel Canea
Eveniment cultural în memoria pedagogului Constantin Diaconovici Loga

Cu prilejul împlinirii a 250 de ani de la nașterea marelui om de cultură bănățean Constantin Diaconovici Loga, Episcopia Caransebeșului în parteneriat cu Serviciul Județean al Arhivelor Naționale Caraș-Severin, Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș, Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș și Colegiul Național „C. D. Loga” Caransebeș, organizează  evenimentul cultural intitulat „Constantin Diaconovici Loga. Omul și Pedagogul”. De asemenea, tot anul acesta sunt și 170 de ani de la trecerea la cele veșnice a regretatului pedagog.

Această manifestare scoate în evidență necesitatea actualizării unei pedagogii de valoare deoarece pedagogul Constantin Diaconovici Loga a reușit să valorifice tot ceea ce înseamnă cultura română, limba română și educația din granița bănățeană.

De aceea, miercuri, 11 noiembrie, începând cu ora 1100, la Biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Caransebeș va avea loc o slujbă de pomenire în memoria profesorului Constantin Diaconovici Loga.

Evenimentul va continua de la ora 1200, la Galeria de Artă „Corneliu Baba” a Casei de Cultură din Caransebeș, unde se va vernisa o expoziție foto-documentară ce ilustrează viața și activitatea omului de cultură C. D. Loga.

Toată manifestarea va fi transmisă online, iar intrarea este liberă în limita locurilor disponibile prevăzute de legislație, respectându-se toate măsurile de igienă și distanțare fizică.