Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, prilej de mare sărbătoare la Mănăstirea Poiana Mărului

15 June 2021 Off By Pavel Canea
Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, prilej de mare sărbătoare la Mănăstirea Poiana Mărului

Poiana Mărului, oaza de liniște și relaxare de la poalele munților Țarcu, adăpostește așezământul monahal cu hramul „Nașterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul”, care, în fiecare an în data de 24 iunie, îmbracă veșmânt de sfântă sărbătoare, invitând credincioșii la comuniunea în rugăciune și recunoștință pentru ocrotirea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul asupra obștii monahale și asupra închinătorilor, prin participarea la evenimentele liturgice organizate cu prilejul hramului.

Manifestările liturgice încep de miercuri, 23 iunie, ora 17, cu plecarea în procesiune a Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Parohia Măru, spre Mănăstirea din Poiana Mărului. Sub vegherea sfintei icoane și a Sfântului Ocrotitor, începând cu ora 19, se vor săvârși Slujba Vecerniei și a Litiei, și începând cu ora 21, Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul și rugăciuni de dezlegare.

În dimineața praznicului, începând cu ora 7, se va săvârși sfințirea apei, iar la 7,30, Taina Sfântului Maslu, urmate de întâmpinarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, și săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii.

La final, după împărtășirea cu darurile cerești, toți pelerinii sunt invitați la împărtășirea cu cele materiale, în cadrul agapei frățești.

Așadar, cu ocazia praznicului Nașterii Înaintemergătorului Domnului nostru Iisus Hristos, toți credincioșii sunt invitați să ia parte la bucuria obștii Mănăstirii Poiana Mărului, participând la evenimentele liturgice dedicate sărbătorii hramului într-un cadru în care întreaga natură pare un lăcaș divin care îmbie vizitatorul să se înalțe duhovnicește prin contemplare, rugăciune și credință!