Schitul Bucova își cinstește ocrotitorul

30 August 2021 Off By Herea Darius
Schitul Bucova își cinstește ocrotitorul

Miercuri, 1 septembrie, odată cu intrarea în noul an bisericesc, Biserica Ortodoxă îl sărbătorește pe Sfântul Dionisie Exiguul, pe care Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a canonizat la data de 27 octombrie 2008, prilej cu care primul aşezământ monahal din Patriarhia Română închinat Sfântului Dionisie, și anume Schitul Bucova, își va cinsti ocrotitorul.

Din încredințarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Sfânta Liturghie va fi oficiată, începând cu ora 10, de către părintele arhimandrit Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului, la care sunt invitați toți credincioșii care doresc să înceapă noul an bisericesc în Biserica lui Hristos, cu recunoștință pentru binecuvântările primite, cu pocăință și smerenie, urmând astfel exemplul Sfântului Dionisie Exiguul, ocrotitorul Schitului din Valea Bistrei.

Situat într-un cadru natural deosebit, Schitul Sfântul Dionisie Exiguul din Bucova a fost înfiinţat la data de 1 octombrie 2009, fiind primul aşezământ monahal din Patriarhia Română închinat Sfântului Dionisie Exiguul. Acesta a fost ctitorit de către familia Ghiorghioni în memoria şi veşnica pomenire a fiului său, Dionisie Claudiu Ghiorghioni, trecut prematur în lumea drepţilor. Schitul „Sfântul Dionisie Exiguul” – Bucova este păstorit de părintele egumen Calinic Stângă. Schitul cuprinde biserica, construită în stil moldovenesc şi târnosită la data de 1 septembrie 2010 de către Preasfinţitul Părinte Lucian, precum şi un corp de chilii și un Altar de vară.

Accesul rutier la așezământul monahal se face de pe DN 68 Caransebeş – Hațeg, până la Bucova și apoi încă 7 km, la dreapta drumului național.