Pelerinajul biruinței și al recunoștinței, la Înălțarea Sfintei Cruci

10 September 2021 Off By Herea Darius
Pelerinajul biruinței și al recunoștinței, la Înălțarea Sfintei Cruci

Praznicul Înălțării Sfintei Cruci reprezintă un prilej potrivit de a mulțumi Domnului nostru Iisus Hristos pentru biruința pe care a adus-o creștinilor prin Sfânta Lui Cruce. Cu această ocazie, toți credincioșii din Banatul de Munte sunt invitați să ia parte la pelerinajul anual de pe Muntele Mic, marți, 14 septembrie.

Manifestările religioase vor debuta cu întâmpinarea ierarhilor la troița de la intrarea în stațiune de unde, începând cu ora 8,45, se va porni în pelerinaj până la Crucea-monument, construită spre cinstirea memoriei eroilor bănățeni căzuți în luptă pentru Marea Unire.

Începând cu ora 9,30, se va săvârși, la baza Crucii, Sfânta Liturghie arhierească, oficiată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului alături de Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Ungaria și de Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului înconjurași de un ales sobor de preoți și diaconi. După Sfânta Liturghie, începând cu ora 12,30, se va săvârși o slujbă de pomenire a eroilor, după care se vor depune coroane și va avea loc ceremonialul militar, oferit de oferit de către Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal” .

Vă invităm să ne fiți alături în pelerinajul spre Crucea-monument, pășind împreună, pe cărări de munte, sinuoase precum cele ale vieții, spre piscul Înălțării Sfintei Cruci, prefigurând astfel purtarea crucii vieții noastre și asumarea credinței întru Hristos, dar și bucuria deplină de la sfârșit, atunci când, după ce ne vom fi ținut de Crucea Lui și ancorați în dreapta noastră credință, vom primi de la Mântuitorul nostru Iisus Hristos cununa biruinței, cântând cu toții într-un glas, ca o singură Biserică a Sa:

„Mântuiește, Doamne, poporul Tău și binecuvântează moștenirea Ta; biruință binecredincioșilor creștini asupra celui potrivnic dăruiește și cu Crucea Ta păzește poporul Tău!” (Troparul Înălțării Sfintei Cruci)