Părintele Lucian Idomir a trecut în veșnicie

24 October 2021 Off By Herea Darius
Părintele Lucian Idomir a trecut în veșnicie

Încă de la hirotonia sa întru preot, părintele Lucian a slujit în ogorul Domnului cu râvnă și devotament, întărind în sufletele credincioșilor dragostea pentru Dumnezeu și Biserică, până în ultima clipă din această viață.

În cuprinsul Protopopiatului Băile Herculane, părintele Lucian a slujit în Parohia Domașnea, între 1976-1977 și în Parohia Cornereva, din anul 1977 până în 2007. Chiar și după pensionare, părintele a continuat să slujească lui Dumnezeu, participând de nenumărate ori la slujbele religioase săvârșite în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Cornereva și nu numai. Părintele pensionar Lucian Idomir a trecut la Domnul duminică, 24 octombrie 2021, pe un pat de spital din Timișoara.

În aceste momente de vremelnică despărțire de părintele Lucian, întru așteptarea Învierii de obște, părintele protopop Iosif Frenț și preoții din cuprinsul Protopopiatului Băile Herculane, transmit sincere condoleanțe familiei îndurerate, rugându-L pe Dumnezeu pentru întărirea și mângâierea lor, iar pentru sufletul părintelui, Îl roagă pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos să-l așeze în ceata sfinților Săi slujitori, în lumina și pacea Împărăției cerurilor.  (www.protopopiatulbaileherculane.ro)

Dumnezeu să-l ierte! Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Biografie*

S-a născut la 22 februarie 1939 într-o localitate din Ardeal, în apropierea Făgărașului, Șinca Veche, într-o familie de învățători. După absolvirea liceului, se înscrie la Facultatea de Teologie din Sibiu, în 1956, promovând examenul de licență în 1961. La început a activat în administrația bisericească, din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, apoi se stabilește la București, urmând cursurile Facultății de Filosofie pe care le-a absolvit cu mult succes, devenind șef al cabinetului rectoratului Universității din București. Căsătorindu-se și-a întemeiat familia, având trei copii: Lucica, Ana Maria și Adam.

Din 1976 a activat ca preot mai întâi în Domașnea apoi la Cornereva de unde s-a și pensionat. Ca preot și-a dovedit calitățile intelectuale și pregătirea teologică prin predicile duminicale și cuvântările ocazionale pe care le ține.

A dovedit atașament față de biserica ortodoxă strămoșească, apărându-i interesele cu mult curaj în justiție atunci când a fost atacată de invazia sectară din perioada următoare Revoluției din 1989. A fost atașat de credincioșii încredințați de Dumnezeu spre pastorație, slujindu-i cu devotament total; dovadă fiind faptul că și după pensionare a rămas la Cornereva slujind alături de părintele Nicolae Valușescu pe care l-a apreciat în mod deosebit, îndrumându-l spre preoție. (Claudiu Românu)

*Informații obținute prin bunăvoința părintelui profesor universitar doctor Sorin Cosma