Donează sânge, salvează o viață!

15 November 2021 Off By Pavel Canea
Donează sânge, salvează o viață!

În perioada 24-25 noiembrie, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Episcopia Caransebeșului, ATOR Banatul de Munte și Centrul de Transfuzie Reșița organizează o campanie de donare de sânge la Complexul de servicii sociale „Sf. Vasile cel Mare” din Caransebeș.

La începutul Postului Nașterii Domnului, suntem chemați să pregătim inimile de sărbătoare, prin rugăciune și milostenie, prin dragostea de aproapele materializată în faptele bune. Printr-o singură donare de sânge, fiecare creștin poate ajuta trei semeni aflați în suferință, oferindu-le șansa la viață printr-o picătură din însăși viața lor. De asemenea, pentru a lua parte la această campanie umanitară nu este necesar certificatul verde.

„Această campanie este deja o tradiție în Episcopia Caransebeșului și chiar în Patriarhia Română. În felul acesta, Biserica, împreună cu toți colaboratorii, se străduiește să aducă o șansă în plus tuturor semenilor noștri care se află pe patul de suferință și au nevoie de ajutorul nostru pentru a depăși aceste limite de viață. Anul acesta, campania noastră din această toamnă vine în completarea campaniei organizate de către tineri de la ATOR, iar această completare are în vedere ca și prin intermediul angajaților Episcopiei Caransebeșului, dar și prin intermediul comunităților din Episcopia Caransebeșului să putem aduce cât mai mulți donatori la Centrul de Servicii Sociale «Sfântul Vasile cel Mare» din Caransebeș, pentru ca prin această donare de sânge să putem oferi o șansă în plus semenilor care sunt în suferință”, a afirmat părintele arhimandrit Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului.

„În fond, apelul nostru prin intermediul acestei campanii este purtătorul de cuvânt al strigătului, al chemării de pe patul de spital, unde oamenii au nevoie atât de îngrijirea medicilor, de empatia semenilor, dar și de ajutorul efectiv, adică de a ne pune la dispoziție prin ceea ce Dumnezeu ne-a lăsat, adică prin sângele nostru, care într-însul poartă și simbolul vieții, simbol al vieții care este materializat întotdeauna de către Hristos, cel care se jertfește pentru noi, cel care suferă în continuare împreună cu noi, pe Crucea Golgotei, dar și pe crucea patului de suferință”, a adăugat părintele consilier.

Într-o lume în care moartea este la fiecare pas, noi suntem chemați să dăruim viață din viața noastră. Într-o lume deznădăjduită, noi suntem chemați să fim ceea ce este Hristos, să fim dragoste și speranță!