Schitul Feneș își va sărbători ocrotitorul

6 November 2021 Off By Herea Darius
Schitul Feneș își va sărbători ocrotitorul

În fiecare an, Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul de la Eghina, marele ierarh tămăduitor și doctor fără de arginți, este sărbătorit de Biserica Ortodoxă în data de 9 noiembrie. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, alături de un sobor de preoți și diaconi, va săvârși Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în mijlocul obștii monahale a Schitului Feneș, care îl are ca ocrotitor pe Sfântul făcător de minuni. Tot cu acest prilej, pelerinii prezenți vor avea posibilitatea să se închine la fragmente din moaștele Sfântului Nectarie.

Schitul Feneş cu hramul „Sfântul Nectarie” este situat în satul omonim din comuna Armeniș și a luat fiinţă în anul 2001, iar în septembrie 2008 a fost transformat în schit de călugări. Cadrul natural, alcătuit din păduri de fag şi brad, oferă un cadru prielnic pentru desfăşurarea de activităţi duhovniceşti, culturale şi sociale pentru credincioşii iubitori de spiritualitate ortodoxă.

În cursul anului, dar mai ales la hram vin foarte mulți pelerini să se roage sfântului Nectarie pentru a primi vindecare sufletească și trupească, dar vin și să-i mulțumească lui Dumnezeu și sfântului tămăduitor, deoarece mulți au primit vindecare în urma rugăciunilor făcute la Schitul Feneș.