Colectă pentru Ucraina

19 March 2022 Off By Herea Darius
Colectă pentru Ucraina

Vecinii noștri ucraineni se confruntă cu o dramă umanitară în urma războiului cu Federația Rusă. Spitale, școli, grădinițe, centre sociale, locuințe particulare au fost și sunt distruse în urma acestui conflict. Ca de fiecare dată Biserica Ortodoxă Română s-a arătat solidară cu cei care aflați în suferință. Și Episcopia Caransebeșului se alătură efortului Patriarhiei Române, care îndeamnă pe toți clericii și credincioșii să se mobilizeze în această perioadă critică și să aducă mângâiere celor striviți acum de teamă, neputință și suferință.  

Episcopia Caransebeșului organizează în perioada 20 martie – 28 martie o colectă pentru ajutorarea victimelor războiului din Ucraina în toate parohiile, mănăstirile și schiturile. Cei care doresc să ajute pot contribui cu bani, alimente neperisabile și produse  nealimentare (pături, pilote, perne, produse de igienă personală, pampers). Toate produsele nealimentare vor fi noi, în ambalajul lor original.  Pentru a evita un coșmar logistic, produsele alimentare neperisabile (conserve, ulei, făină, făină de mălai, zahăr, orez, paste făinoase apă, etic.), vor fi primite exclusiv la bax, în ambalajul lor original și cu termen de garanție cât mai îndelungat.

Pentru donații în bani vă punem la dispoziție următorul cont:

Episcopia Caransebeșului
Cont: RO36BRDE110SV03561481100
Banca: BRD
Detalii plată: Colectă Ucraina

CIF: 6154548

La vremea urcușului duhovnicesc spre Înviere, suntem chemați să ne purtăm sarcinile unii altora, ajutându-i pe semenii noștri răstigniți pe crucea durerii și a neputințelor și oferindu-le, cu credință și cu dragoste, prin rugăciuni și fapte bune, speranța că nu sunt singuri, ci, în toate, împreună cu Dumnezeu și la adăpostul Bisericii vii a lui Hristos.