„Împreună dăruim viață” – Sânge pentru Ucraina

2 March 2022 Off By Pavel Canea
„Împreună dăruim viață” – Sânge pentru Ucraina

În perioada 3-4 martie 2022, Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte organizează o nouă campanie de donare de sânge „Împreună dăruim viață”, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița, sub îndemnul „Sânge pentru Ucraina”.

În contextul actualei crize generată de războiul din Ucraina, pe lângă nevoia permanentă de donatori de sânge înregistrată la Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița, campania își propune constituirea unui stoc de sânge care să vină în sprijinul răniților din Ucraina, victime ale războiului de la granițele țării noastre.

„Suntem convinși că empatia deosebită de care au dat dovadă românii noștri în această perioadă față de vecinii noștri ucraineni se va concretiza și în creșterea numărului de donatori de sânge. Pentru că, iată, pe lângă nevoia de sprijin umanitar, constând în alimente, adăpost și alte nevoi de bază, poporul ucrainean, greu încercat în această perioadă, are nevoie inclusiv de sânge, dat fiind numărul tot mai mare de răniți, victime colaterale ale războiului”, a subliniat părintele Mihai Ciucur, inspector eparhial în cadrul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului.

Și la această ediție, alături de voluntarii de la ATOR Banatul de Munte, în calitate de organizator al campaniei, se află Episcopia Caransebeșului, precum și  Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin, Inspectoratul de Poliție al Județului Caraș-Severin și Liga Studenților din cadrul Centrului Universitar „UBB Reșița”, în calitate de parteneri. De asemenea, campania beneficiază de sprijinul Restaurantului Soho House Reșița, care oferă vouchere de consumație în valoare de 50 lei pentru fiecare grup de 4 donatori de sânge.

Totodată, în cadrul campaniei, donatorii de sânge au posibilitatea să doneze și bonurile de alimente pe care le primesc, conform legii, urmând ca acestea să fie folosite în tot în scop umanitar, pentru cumpărarea de alimente de bază pentru refugiații din Ucraina.

În sensul celor de mai sus, încurajăm cât mai multe persoane să se alăture campaniei noastre, mai ales că programul de la Centrul de Transfuzie Sanguină Reșița s-a prelungit în această perioadă, donatorii având posibilitatea să doneze în intervalul orar 7.30-17.30.

Voluntarii noștri se vor afla la centrul de donare din Reșița, str. I. L. Caragiale, nr. 1-2, în zilele de joi și vineri, 3-4 martie, iar dacă situația o va impune, avem în vedere prelungirea campaniei și de luni 7 martie 2022.

Menționăm, de asemenea, că donarea benevolă de sânge poate contribui la salvarea a trei vieți omenești, iar în centrul de donare se iau toate măsurile necesare de siguranță și igienă, astfel încât riscul infectării cu Covid 19 să fie, practic, inexistent.

Informații suplimentare despre campanie și despre condițiile de donare, pot fi obținute la numerele de telefon: 0761.873.954 – Nadia Popescu, coordonator campanie și 0726.561.449 – Anita Radics, președinte ATOR Banatul de Munte.