Campanie de donare de sânge la Moldova Nouă

2 March 2022 Off By Herea Darius
Campanie de donare de sânge la Moldova Nouă

Miercuri, 2 martie, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, și prin colaborarea dintre Protopopiatul Moldova Nouă, Centrul Pastoral Misionar Moldova Nouă și Centrul de transfuzie sanguină Reșița, s-a desfășurat o nouă campanie de donare de sânge la Spitalul Orășenesc din Moldova Nouă. Foarte mulți credincioși au răspuns afirmativ la chemarea preoților, încurajând organizarea mai multor astfel de acțiuni umanitare.

Succesul acestei campanii s-a datorat și tinerilor majori din cadrul Centrelor de Tineret din Moldova Nouă dar și a mai multor agenți din Poliția Română care au răspuns afirmativ la această campanie.

Încă de la primele ore ale dimineții peste 40 de persoane s-au prezentat pentru a putea dărui puțin din viața lor și altora. Din cele 40 de persoane  doar 32 au reușit să doneze, mulți dintre ei oferind și bonurile de masă primite de la Centru de Transfuzie, Cantinei Sociale din Parohia „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Moldova Nouă

 Despre bucuria dăruirii și ajutorarea semenilor putem afla din mărturiile celor care au luat parte la Campanie:

 „Am venit azi pentru a treia oară să donez sânge, deoarece sunt conștientă de necesitatea lui. Nădăjduiesc ca, prin acest act, să arătăm că a fi creștin înseamnă a dărui” (Țuțuian Doina, 51 ani).

„Ca om și mama știu ce înseamnă boala. De aceea, m-am hotărât să fiu aproape de orice om aflat în primejdia de a-și pierde viața, mai ales în vremurile dificile pe care le trăim. Mulțumesc Bisericii pentru informare, dar și pentru implicare”.(Marișescu Marinela, 26 ani).

„Ca agent de poliție am avut parte să văd multe accidente  rutiere și nu numai fapt pentru care m-am convins să devin donator de sânge,  încercând prin acest gest  să atrag câți mai mulți oameni deoarece trebuie să ne gândim că pentru noi este un gest mărunt dar pentru alții reprezintă totul. Oricine rezistă la o înțepătură de albină poate fi donator și salvator de vieți!“(Văcăroiu Constantin, 22 ani)”

 „Astăzi s-a derulat încă o campanie de donare de sânge organizată de Biserica Ortodoxă din Moldova Nouă și ca de fiecare dată a fost un real succes. Au răspuns apelului umanitar peste 40 de persoane și 32 au donat cu succes în frunte cu pr. Băloi și Nedelcu. Mulțumim pe aceasta cale Bisericii  și pr. protopop Bogoliub Martinovici, pentru implicare și organizare. Dumnezeu să vă binecuvinteze !”. (Asistent medical  Costăchescu Adina).

Această campanie nu a făcut altceva decât să arate că a fi creștin înseamnă în primul rând a fi iubitor de semeni. (Pr. Gheorghiță Băloi)