Bucuria Naşterii Sfântului Proroc Ioan Botezătorul la Poiana Mărului

20 June 2022 Off By Herea Darius
Bucuria Naşterii Sfântului Proroc Ioan Botezătorul la Poiana Mărului

Într-un cadru în care natura însăși propovăduiește pe Creatorul ei prin frumusețea peisajului și puritatea aerului, sălășluiește Mănăstirea Poiana Mărului, închinată Înaintemergătorului Mântuitorului Hristos, care, asemenea naturii, a propovăduit mântuirea, prin cuvânt, dar mai ales prin faptă.

Joi, 23 iunie, și vineri, 24 iunie, la praznicul Nașterii Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, pelerinii sunt invitați să poposească duhovnicește, în duhul rugăciunii, în acest lăcaș binecuvântat și să se alăture bucuriei obștii monahale de a-și cinsti ocrotitorul.

În ajunul sărbătorii, manifestările vor debuta, la ora 17, prin procesiunea cu Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Parohia Măru spre sfânta mănăstire. În continuare, începând cu ora 19, se va săvârși slujba Vecerniei și a Litiei, urmată de Utrenie, Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul și dezlegări.

Vineri, 24 iunie, începând cu ora 7, se va săvârși sfințirea apei și Taina Sfântului Maslu, iar, începând cu ora 9, va avea loc întâmpinarea ierarhului, care, începând cu ora 9,30, va oficia, alături de un sobor de preoți și diaconi, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Pelerinajul bucuriei se va încheia, după hrana duhovnicească împărtășită pelerinilor, printr-o agapă frățească.

Așadar, cu ocazia praznicului Nașterii Înaintemergătorului Domnului nostru Iisus Hristos, toți credincioșii sunt invitați să ia parte la bucuria obștii Mănăstirii Poiana Mărului, participând la evenimentele liturgice dedicate sărbătorii hramului într-un cadru în care întreaga natură pare un lăcaș divin care îmbie vizitatorul să se înalțe duhovnicește prin contemplare, rugăciune și credință!