Zilele Voluntarilor în Banatul de Munte

18 July 2022 Off By Herea Darius
Zilele Voluntarilor în Banatul de Munte

În perioada 18-20 iulie, cu ocazia împlinirii a 6 ani de activitate, Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte organizează „Zilele Voluntarilor în Banatul de Munte”.

Evenimentul aniversar va reuni, la Reșița, un număr de 70 de tineri din mai multe zone ale județului Caraș-Severin, membri ai organizației de tineret, care, timp de trei zile, vor lua parte la un program intens de activități gândite, pe de-o parte, să ofere un cadru festiv evenimentului se sărbătorire a anilor de activitate neîntreruptă, întărind legăturile dintre voluntari și conturând, pe mai departe, noi direcții de misiune, implicare în comunitate și diverse proiecte, iar, pe de altă parte, să promoveze locurile, oamenii și istoria, cu specificul său, ale municipiului de pe Bârzava.

Programul celor trei zile este alcătuit din activități cu caracter educațional, cultural, duhovnicesc și ludic, la care vor participa atât tinerii din județ, personalități din Reșița, dar și, la un moment dat, un număr de 30 de tineri din Republica Moldova, prezenți în oraș, în această perioadă, printr-un proiect distinct al Primăriei Reșița.

Astfel, din activitatea celor trei zile de sărbătoare vor face parte:

Luni, 18 iulie

  • ora 16:00 – „Vânătoare de comori în Reșita”, cu participarea celor 70 de voluntari ai ATOR Banatul de Munte și a celor 30 de tineri din Republica Moldova.
  • ora 20:00 – Foc de tabără, la stema „UCM Reșita”, cu participarea tuturor tinerilor prezenți la vânătoarea de comori, dar și a câtorva personalități din Municipiul Reșița, care vor transmite mesaje scurte, ca de la “oamenii Reșiței”, către tinerii prezenți.

Marți , 19 iulie

  • ora 15:00 – Conferință duhovnicească, susținută de părintele arhim. Casian Rușeț, duhovnicul Mănăstirii „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” – Poiana Mărului, conferință care va avea loc în Parcul Tricolorului.
  • ora 18:00 – Participarea la slujba privegherii, în cinstea Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul tinerilor din Episcopia Caransebeșului, la Mănăstirea „Sf. Ilie” din Bocșa Vasiova.

Miercuri, 20 iulie

  • ora 9:00 – Participarea la Sfânta Liturghie Arhierească, de sărbătoarea Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, la Mănăstirea „Sf. Ilie” din Bocșa Vasiova.
  • ora 12:00 – picnic și socializare.

Invitația de a participa la aceste eveniment, cu caracter deschis, este adresată tuturor celor care îndrăgesc activitatea Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte și doresc să fie alături, la un moment aniversar.

Proiectul este cofinanțat de Primăria Municipiului Reșița, purtând binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.