Rugăciune în armonii muzicale

10 October 2022 Off By Herea Darius
Rugăciune în armonii muzicale

Episcopia Caransebeșului, în colaborare cu Protopopiatele Reșița și Băile Herculane, Mănăstirea Poiana Mărului, Primăria Comunei Zăvoi și Asociația de proprietari „Bloju” din Poiana Mărului, vă invită la o rugăciune transpusă în muzică clasică și imne creștine prin intermediul unei serii de trei concerte intitulate „Pe aripile muzicii prin armonie și imne de rugăciune”.

Programul muzical va fi oferit de cvartetul „Nuevo” din Timișoara și Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului, auditoriul urmând a fi purtat în armonii muzicale cerești prin acorduri de vioară, acordeon, pian și contrabas. Primul concert din seria celor trei se va desfășura joi, 13 octombrie, începând cu ora 18, în Sala de spectacole „Franz Joseph” a Hotelului Diana din Băile Herculane. Joi, 20 octombrie, începând cu ora 18, auditoriul reșițean va avea oportunitatea de a se înălța duhovnicește, pe aripile muzicii, prin cel de-al doilea concert organizat la Centrul Pastoral „Sfântul Ioan Gură de Aur” de la demisolul Bisericii „Schimbarea la Față-Govândari din Reșița. Seria de concerte se va încheia la Poiana Mărului, sâmbătă, 5 noiembrie, începând cu ora 15, în Restaurantul Hotelului HO2.

În Anul închinat rugăciunii, suntem invitați la exersarea rugăciunii continue, nesfârșite, practicate nu doar prin cuvânt, acasă și în Biserică, ci și prin muzică, întrucât Psaltirea ne descoperă faptul că lui Dumnezeu îi place cântarea:

Cântaţi Domnului cântare nouă, cântaţi Domnului tot pământul!” (Psalmul 95).

Vă invităm, așadar, să împlinim dorința lui Dumnezeu și îndemnul psalmistului, înălțându-ne împreună „Pe aripile muzicii prin armonie și imne de rugăciune”.