Sinodul Mitropoliei Banatului s-a întrunit la Timișoara

25 September 2021 Off By Herea Darius
Sinodul Mitropoliei Banatului s-a întrunit la Timișoara

Ierarhii Mitropoliei Banatului s-au reunit, sâmbătă, 25 septembrie, în ședință de lucru, la Reședința mitropolitană din Timișoara. La întâlnirea, prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, au participat Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe subiecte ce privesc viața bisericească din Banat. Totodată, au fost analizate argumentele locale pentru canonizarea protosinghelului Calistrat Bobu și a preotului profesor Ilarion Felea, ca urmare actului Cancelariei Sfântului Sinod nr. 78 din 7 iulie 2021. Un alt punct de pe ordinea de zi a fost analizarea temelor propuse de preoții profesori din Mitropolia Banatului, pentru întocmirea lucrărilor de gradul I în preoție.

Sinodul mitropolitan se reunește de mai multe ori pe parcursul unui an, pentru a se discuta diverse aspecte legate de intensificarea misiunii pastorale în comunitate, precum și aspecte de ordin administrativ. Mitropolia Banatului are în componență trei eparhii: Arhiepiscopia Timișoarei, Arhiepiscopia Aradului și Episcopia Caransebeșului. (www.mitropolia-Banatului.ro)