ATOR Banatul de Munte – momentul unui nou început

25 September 2021 Off By Herea Darius
ATOR Banatul de Munte – momentul unui nou început

Centrul de Tineret „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Moniom a găzduit vineri, 24 septembrie 2021, întâlnirea anuală a membrilor Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, eveniment care a reunit adolescenți și tineri de pe întreg cuprinsul Eparhiei Caransebeșului.

Întâlnirea a debutat cu o slujbă de binecuvântare în biserica Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil din Moniom, slujbă săvârșită de părintele Mihai Ciucur care, la finalul acesteia a adresat câteva îndemnuri părintești la continuitate și unitate în frumoasa lucrarea atoristă, născută tot la Moniom, în vara anului 2016. „Pentru ATOR Banatul de Munte, întâlnirea de astăzi are o semnificație aparte, pentru că, după mai bine de 5 ani de la constituirea acestui grup de tineri ai Bisericii, momentul acesta este borna unui nou început. Asociația nu doar că a dobândit personalitate juridică, ci primește în rândurile sale tineri noi, dornici de misiune și voluntariat în Biserică, iar comitetul de conducere extins al organizației primește binecuvântarea lui Dumnezeu pentru importanta misiune pe care și-a asumat-o. Așadar, am săvârșit atât o rugăciune de mulțumire pentru cei peste 5 ani de ATOR Banatul de Munte, cât și rugăciuni de binecuvântare pentru acest nou început”, a subliniat părintele Mihai Ciucur, coordonator al Departamentului de Tineret al eparhiei.

După agapa frățească, întâlnirea a continuat la sediul Centrului de Tineret Moniom, acolo unde a avut loc ședința de constituire a asociației prin depunerea de adeziuni de către toți tinerii prezenți. În debutul ședinței, părintele Mihai Ciucur a transmis binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, a subliniat că asociația funcționează sub forma unui ONG în subordinea Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului și a prezentat Consiliul Director format din cei trei membri fondatori: Anita Radics – președinte, George Lăpădat – vicepreședinte și Mihail Cincheză – secretar. În continuare, George Lăpădat a prezentat statutul și obiectivele asociației, iar Anita Radics a prezidat lucrările ședinței anuale, prezentând ordinea de zi și moderând discuțiile în plen.

Consiliul Director al asociației a fost extins prin primirea a 4 noi membri dintre cei prezenți, au fost stabilite departamentele asociației și coordonatorii acestora, iar în cea de-a doua parte a întâlnirii a fost stabilit programul și activitățile viitoare ale ATOR Banatul de Munte

„Am avut o întâlnire productivă și interesantă, întrucât a fost vorba de reorganizarea asociației noastre pe care o considerăm ca a doua casă, întrucât aici ne-am format, ne formăm în continuare și în care ne-am dezvoltat așa frumos. Ne-am bucurat cu toții să vedem faptul că, membrilor vechi ai asociației noastre li s-au adăugat, la această întâlnire, și un număr însemnat de membri noi care au dorit să participe la această întâlnire pe care au considerat-o ca un prim pas oficial în această organizație tânără și ortodoxă. În perioada care urmează acestei întâlniri, ne propunem să organizăm atât o campanie de recrutare de noi tineri și membri, dar și o serie de întâlniri cu tineri din comunitățile în care proiectul TDIS a fost organizat, în acest an și cărora să le prezentăm asociația noastră, iar acest lucru se întâmplă deoarece deja am observat și am reținut multe nume de tineri care doresc să se alăture acestei misiuni a Bisericii din Banatul de Munte. Suntem optimiști, încrezători, deschiși în ceea ce privește activitățile frumoase și diverse care vor urma, dar și noii noștri prieteni care ni se vor alătura și pe care abia așteptăm să-i primim în marea noastră familie”, a subliniat Anita Radics, președintele ATOR Banatul de Munte.

La întâlnire au luat parte aproximativ 55 de tineri cu vârste cuprinse între 14 și 22 ani din mai multe localități ale județului și a fost organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, fiind unul dintre momentele organizatorice importante de pe agenda Departamentului de tineret.

După 5 ani de rodnică activitate în eparhia Caransebeșului, ATOR Banatul de Munte pleacă la un nou drum, cu identitate juridică și conducere de sine stătătoare, cu o bogată experiență și mult entuziasm, dar, mai ales, cu binecuvântarea lui Dumnezeu, Cel care a fost, este și va rămâne în mijlocul tinerilor care Îl iubesc și ascultă voia Sa.