Eroii Revoluției din decembrie 1989 comemorați la Caransebeș

28 December 2018 Off By Herea Darius
Eroii Revoluției din decembrie 1989 comemorați la Caransebeș

În fiecare an ziua de 21 decembrie trezește în rândul caransebeșenilor un sentiment de recunoștință pentru cei ce au pierit în decembrie 1989. Astfel, ziua de astăzi a fost ziua în care la Caransebeș s-au comemorat eroii Revoluției din decembrie 1989. La monumentul închinat eroilor caransebeșeni, căzuți la Revoluția din 1989, aflat în apropierea centrului civic al municipiului a fost săvârșită o slujbă de pomenire și s-au depus coroane.

Slujba de pomenire pentru victimele Revoluției a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului alături de un sobor de preoți și diaconi. Ierarhul le-a transmis celor prezenți și un mesaj cu prilejul acestei manifestări.

„Suntem în anul Centenarului, anul unității de credință și de neam și anul făuritorilor Marii Uniri și suntem adunați în jurul acestui monument pentru a-i cinsti, comemora, pomeni și a fi în comuniune duhovnicească cu cei care au plecat dintre noi, lăsându-ne o țară liberă și demnă. De 29 de ani, înainte de sfintele sărbători îi pomenim pe eroii Revoluției Române, care au strigat în vremea aceea: Jos comunismul!, Există Dumnezeu!, Hristos se naște! și cu toții, indiferent de etnie sau confesiune, în decembrie ´89, au îngenunchiat și au rostit împreună rugăciunea domnească «Tatăl nostru». De aceea trebuie să încercăm să fim demni de cei care ne-au dăruit în urmă cu 29 de ani libertatea de exprimare, libertatea de a ne ruga, libertatea de a fi pe veci stăpâni în această țară”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

La acest eveniment au fost prezente autorități locale, reprezentanţi ai organizaţiilor de revoluţionari, cadre militare, precum și rudele și prietenii celor ce şi-au pierdut viaţa la Revoluția din 1989. La final au fost depuse coroane de către autorităţi şi organizaţiile prezente, la monumentul amintit.