Tradiționalul „Alai al colindătorilor” la Caransebeș

28 December 2018 Off By Herea Darius
Tradiționalul „Alai al colindătorilor” la Caransebeș

Peste 350 de colindători de pe Valea Almăjului până pe Valea Bistrei, dar și din Reșița, Valea Timișului, Valea Carașului și alte zone ale Eparhiei Banatului Montan și nu numai, au participat la tradiționalul „Alai al Colindătorilor”, organizat de Episcopia Caransebeșului de 12 ani.

Alaiul a pornit de la Centrul eparhial, colindătorii mergând până la Catedrala Episcopală în sunetul Fanfarei „Voința” de la Răcășdia, cea care a și prezentat un buchet de colinde pe esplanada catedralei. La final Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului i-a răsplătit cu daruri.

Tradiționalul Alai al colindătorilor a continuat în sfântul locaș, unde copii, tineri și adulți, îmbrăcați în haine populare, au înălțat inimile celor prezenți prin interpretarea deosebită a cântărilor specifice perioadei în care ne aflăm și specifice poporului român. Foarte mulți credincioși au venit să se bucure de vestea cea bună a Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos transmisă prin colind.

„I-am primit cu bucurie pe toți colindătorii care se alătură tradiționalului alai desfășurat în fiecare an de praznicul Crăciunului în Episcopia noastră. Le mulțumim cetelor de colindători, corurilor parohiale, tinerilor și copiilor, care au venit cu mare bucurie să ne vestească nașterea lui Mesia și să ne aducă colindul cel bun, sfânt și mântuitor. Prin colind ne apropiem mai mult de Dumnezeu, de Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos care se naște în ieslea din Betleem, dar dorește să se nască și în ieslea dinlăuntrul nostru, în sufletul și inima fiecărui creștin”,
a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

La final, toți participanții au primit din partea Preasfințitului Părinte Lucian iconițe și calendare, iar din partea lui Moș Crăciun daruri. Cei care au urcat pe soleea Catedralei au fost: Fanfara „Voința” din Răcășdia, Corul de copii și tineri al Parohiei „Intrarea Domnului în Ierusalim” Caransebeș, Corul Poliției de Frontieră, Corul parohiei Bozovici, Corul „Nicolae Lighezan” – Oravița, Corul “ Armonia ’’ al Centrului de Tineret Oravița Montană, Corul „Nașterea Maicii Domnului” al parohiei Mehadica, Corul „Armonia” al parohiei „Sf. Ierarh Nicolae” Bocșa Română, Corul protopopiatului Băile Herculane, Corul „Laudae” din Reșița, Corul Protopopiatului Reșița, Corul Parohiei Ortodoxe Armeniș, Corul parohiei Glimboca, Corurile reunite Gheorghe Dobreanu și Ioan Teodorovici din Caransebeș și Corul Protopopiatului Caransebeș. Pe lângă aceste coruri au mai cântat colinde domnișoarele Cosovan (Lugoj) și Bârdeanu (Drobeta Turnu Severin).