Slujire arhierească la Catedrala Episcopală din Caransebeș în Ajun de Crăciun

24 December 2019 Off By Herea Darius
Slujire arhierească la Catedrala Episcopală din Caransebeș în Ajun de Crăciun

În Ajunul Crăciunului, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a săvârșit Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, unită cu Vecernia praznicului, la Catedrala episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș, alături de un sobor de preoți și diaconi. Înainte de săvârșirea Liturghiei, s-a oficiat rânduiala deosebită a Ceasurilor Împărătești. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

„Bunul Dumnezeu să primească rugăciunile pe care le-am înălțat în Ajunul Nașterii Domnului înaintea Sfântului Jertfelnic. Dumnezeu să primească această Sfântă Liturghie, unită cu Vecernia Praznicului Crăciunului. Dumnezeu să le răsplătească tuturor celor care au postit 40 de zile și s-au pregătit ca, împreună cu păstorii și magii, să Îl întâmpine, și să Îl întâmpinăm cu toții pe Domnul, Dumnezeul și Mântuitorul sufletelor noastre, pe Pruncul Divin, pe Mesia cel profețit de toți prorocii Vechiului Testament. Vă mulțumim că ați ales să fiți alături de noi în rugăciune și înălțare duhovnicească. Dumnezeu să vă răsplătească osteneala și dragostea, și să aveți cu toții un Crăciun cu adevărat fericit și binecuvântat! Dumnezeu să fie cu noi și să ne binecuvinteze în toate zilele vieții noastre!”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului în cuvântul de învățătură rostit la finalul slujbei.

La slujbă, au participat numeroși credincioși, mulți dintre aceștia încununând perioada de pregătire pentru Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos prin împărtășirea cu Trupul și Sângele Domnului.

La praznicul Nașterii Domnului, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, va sluji la Catedrala episcopală „Învierea Domnului” din Caransebeş.