Părintele Episcop Lucian a primit colindători

19 December 2019 Off By Herea Darius
Părintele Episcop Lucian a primit colindători

În această perioadă Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a primit colindători la Catedrala episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș. Pe soleea catedralei au urcat  grupuri de  copii și tineri îmbrăcați în costume populare, elevi din unitățile de învățământ, precum și cete de colindători din parohiile Eparhiei Banatului Montan.

„Le mulțumim tuturor colindătorilor pentru că ne-au adus și în acest an vestea cea bună a Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos. Au venit din toate zonele Banatului Montan coruri, copii și tineri dar și oameni care aparțin comunităților din mediul rural pentru că suntem încă în Anul omagial al satului românesc și i-am primit pe toți colindătorii din satele și orașele noastre ca să îi ascultăm și împreună cu ei să ne bucurăm de Nașterea lui Hristos, de nașterea Pruncului divin pentru noi și pentru a noastră mântuire”, a subliniat Preasfințitul Părinte Episcop Lucian.

Toți colindătorii au fost răsplătiți cu daruri oferite de Moș Crăciun și cu calendare pentru anul 2019 înmânate de către Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, însoțite de călduroase urări pentru sărbători și pentru noul an. Colindători sunt așteptați și mâine, iar sâmbătă va avea loc tradiționalul Alai al colindătorilor, unde grupuri de colindători vor merge în procesiune de la Centrul Eparhial la Catedrala episcopală, unde vor vesti Nașterea Domnului.