Slujbă arhierească și parastas la Mănăstirea Topolnița – 2 ani de la trecerea la Domnul a părintelui Pavel Nicolăescu

17 September 2021 Off By Herea Darius
Slujbă arhierească și parastas la Mănăstirea Topolnița – 2 ani de la trecerea la Domnul a părintelui Pavel Nicolăescu

În data de 22 septembrie 2021 se împlinesc 2 ani de la trecerea la Domnul a vrednicului de pomenire stareț al Mănăstirii Topolnița – arhimandritul Pavel Nicolăescu.

Astfel că în data de 16 septembrie 2021, Mănăstirea Topolnița a primit vizita a doi ierarhi, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei care au slujit aici Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur. Vizita a fost prilejuită de săvârșirea Sfintei Liturghii și a parastasului de 2 ani pentru părintele Arhimandrit Pavel Nicolăescu.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur a fost oficiată la altarul de vară al sfintei ctitorii care dăinuie aici de aproape 400 de ani. Răspunsurile liturgice au fost date de protopsalți de la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin.

După slujba Sfintei Liturghii a fost oficiat parastasul, în fața altarului de vară, de către ierarhii și preoții slujitori împreună cu toți cei prezenți.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului care a ținut să fie aici în această zi, fiind prieten apropiat al Preasfințitului Părinte Nicodim și al întregii familii Nicolăescu. În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a vorbit despre părintele Pavel și a îndemnat la rugăciune cu nădejde de mântuire pentru cei trecuți la Domnul.

După acest moment, ierarhii au mers împreună cu preoții și toți cei prezenți la mormântul părintelui arhimandrit unde au înălțat un moment de rugăciune pentru sufletul părintelui Pavel. (www.episcopiaseverinului.ro)