Sfântul Apostol Andrei a fost cinstit la mănăstirea sa din Dobrogea

3 December 2021 Off By Herea Darius
Sfântul Apostol Andrei a fost cinstit la mănăstirea sa din Dobrogea

Apostolul românilor a fost sărbătorit în mod deosebit și la Mănăstirea „Peștera Sfântului Andrei” din județul Constanța. Credincioși din toate zonele țării au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caran­sebeșului, pe un podium special amenajat în vecinătatea lăcașului de rugăciune al așeză­mântului monahal, informează TRINITAS TV.

„Sfântul Andrei a avut aici cea mai mare tihnă. Strămoșii noștri au fost de o vrednicie rară. Peste tot, Apostolii au primit bătăi cu pietre, au fost rău înfruntați, iar aici a fost locul cel mai prielnic. De aceea, Sfântul Apostol Andrei a venit cu recunoștință, de parcă l-ar fi chemat locuitorii de atunci. Din acest motiv avem un creștinism atât de natural. Aici a fost o spiritualitate a înaintașilor noștri”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Teodosie.

Mănăstirea „Peștera Sfântului Andrei” este situată în apropierea localității constănțene Ion Corvin. (www.ziarullumina.ro)