Spectacol de colinde și muzică tradițională la Centrul eparhial din Caransebeș

3 December 2021 Off By Herea Darius
Spectacol de colinde și muzică tradițională la Centrul eparhial din Caransebeș

Joi, 2 decembrie, în Sala de festivități „Mitropolit Nicolae Corneanu” a Centrului Eparhial din Caransebeș s-a desfășurat un spectacol de colinde și muzică tradițională intitulat „Dragostea din Cer primită”, susținut de renumiții soliști Ramona Vița, Nicu Novac, Georgiana Vița și Titian Puichiță, în acompaniamentul Orchestrei „Virtuozii Semenicului” a CJCPCT, sub bagheta maestrului Petrică Vița, dar și de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului și elevii seminariști de la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș.

Evenimentul s-a desfășurat cu respectarea condițiilor impuse de starea de pandemie și au participat autorități județene și locale, preoți din municipiu și credincioși care au dorit să se bucure de mesajul colindului și al cântului popular, în așteptarea Nașterii Domnului.

Prezent la această manifestare Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a explicat organizarea acestui spectacol ca fiind o prelungire a sărbătorii Sfântului Andrei și a Zilei Naționale a României. „Această seară va rămâne în memoria colectivă a celor care și-au făcut timp ca să vină și să participe la acest spectacol. După rugăciunea din Biserică, aici în Banat suntem obișnuiți să participăm la altă «rugă», fiind invitați să luăm parte la cântul, portul și tot ceea ce înseamnă promovarea folclorului autentic. A fost o prelungire frumoasă a celor două sărbători, Sfântul Andrei și Ziua Națională și nădăjduim că întăriți de aceste zile să ne putem îndrepta cu inima curată și smerită spre Betleem, ca să-L colindăm pe Pruncul Divin, să ne închinăm și să spunem împreună cu păstorii și îngerii: «Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire!»”, a spus Părintele Episcop Lucian la final.

Acest spectacol a fost organizat în colaborare cu Consiliul Județean Caraș-Severin, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Naționale și se va repeta  joi, 9 decembrie, începând cu ora 17:00, la Palatul Culturii din Reșița.

Manifestarea face parte din cadrul proiectului „Sărbătoare în casa ta”, fiind înregistrat și difuzat ulterior pe paginile de socializare ale instituțiilor organizatoare.