Episcopia Caransebeșului – transporturi umanitare în Ucraina

16 April 2022 Off By Herea Darius
Episcopia Caransebeșului – transporturi umanitare în Ucraina

În contextul războiului din Ucraina, Patriarhia Română a organizat o campanie de ajutorare a refugiaților și a ucrainenilor prinși în război. Cu această ocazie, și Episcopia Caransebeșului s-a alăturat eforturilor Patriarhiei de a fi alături de semenii aflați în nevoie.

Episcopia Caransebeșului s-a alăturat Patriarhiei Române, îndemnând preoții și credincioșii de pe cuprinsul Eparhiei noastre să fie solidari cu cei ce în urma războiului din Ucraina se află în suferință, lipsuri și grea încercare. Astfel, s-a organizat o colectă pe întreg cuprinsul Eparhiei noastre, în parohii și mănăstiri, colectă ce s-a concretizat prin trimiterea a două transporturi umanitare către Episcopia Maramureșului și Sătmarului și, ulterior, către Ucraina. Mulțumim preoților, monahilor și monahiilor, dar și bunilor noștri credincioși, care s-au jertfit pentru a mângâia pe cei striviți acum de suferință, neputință și lipsuri și dorim tuturor sărbători binecuvântate!”, a precizat părintele Gabriel Gozman, consilier social-misionar în cadrul Episcopiei Caransebeșului.

Fondurile strânse în urma colectei organizate în Episcopia Caransebeșului a fost de aproximativ 79.852,29, din care s-au achiziționat apă și alimente neperisabile (ulei, făină, zahăr, orez, făină de mălai) precum și produse de igienă, pilote, perne și pampers, însumând 16 tone de ajutoare.

În urcușul duhovnicesc spre Înviere, clericii și credincioșii din Episcopia Caransebeșului s-au unit în Biserica cea vie a lui Hristos, încercând ca, prin milostenie și rugăciune pentru cei aflați în neputințe, să aducă un strop din Lumina Mântuitorului Hristos și să reverse mireasma sărbătorilor în inimile celor pentru care sărbătoarea nu mai are aceeași conotație, fiind lipsiți de pace în țară, de comuniunea cu cei dragi și de lucruri materiale.