Mănăstirea Țara Almăjului și-a sărbătorit hramul

8 May 2022 Off By Pavel Canea
Mănăstirea Țara Almăjului și-a sărbătorit hramul

La Duminica Femeilor Mironosițe, Așezământul monahal din centrul Văii Almăjului și-a sărbătorit hramul principal. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, alături de părintele vicar eparhial arhim. Constantin Timiș și un sobor de preoți.

După momentul împărtășirii, părintele vicar a dat citire mesajului Părintelui Patriarh Daniel, cu ocazia zilei femeii creștine.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Nicodim a adresat un cuvânt de învățătură credincioșilor adunați la hram, subliniind faptul că este atașat de zona Almăjului încă de când era stareț al mânăstirii Vodița, credincioșii din zonă ajutând substanțial la ctitorirea acesteia.

În Mânăstirea Țara Almăjului, pe lângă programul liturgic și rânduielile monahale specifice, se desfășoară o bogată activitate social filantropică, aici fiind îngrijiți peste 40 de bătrâni, urmând ca din vara aceasta să fie deschisă și o casă de tip familial pentru copii.