Concursul Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea” în Protopopiatul Reșița

9 May 2022 Off By Herea Darius
Concursul Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea” în Protopopiatul Reșița

Vineri, 6 mai , a avut loc festivitatea de premiere a etapei pe protopopiat a Concursului Național Catehetic din cadrul programului „Hristos  împărtășit copiilor” –  „Rugăciunea viața mea”.

Evenimentul s-a desfășurat în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Reșița, în prezența părintelui inspector Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului, părintelui protopop Gheorghe Șuveți, protopopul Reșiței, părintele Nicolae Chiosa, inspector de religie, precum și preoții participanți însoțiți de reprezentanți ai copiilor din grupele catehetice.

Festivitatea a debutat cu un moment de rugăciune de mulțumire, iar apoi s-au acordat diplomele și premii constând în cărți și obiecte bisericești tuturor grupelor catehetice participante.

La nivelul Protopopiatului Reșița s-au înscris în concurs 6 grupe catehetice din 6 parohii de pe întreg cuprinsul protopopiatului. Premiul I a fost acordat grupului catehetic al Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” din Măureni, pentru proiectul „Rugăciunea – Urcușul meu spre Dumnezeu”,  coordonat de părintele Aurel Radics. Portofoliile premiate vor fi jurizate la nivel de eparhie, iar în data de 11 mai va avea loc premierea.

În continuare s-a săvârșit Paraclisul Maicii Domnului, în prezența tinerilor de la ATOR Banatul de Munte și toți copii și tinerii din centrele catehetice și de tineret, aceștia oferind răspunsurile la strană. Acest program de rugăciune intitulat „Tinerii și Maica Vieții”, va continua și în alte parohii din Episcopia Caransebeșului. (Pr. Horia Mailat)