Binecuvântarea serviciului de catering din curtea bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”-Reșița

15 June 2022 Off By Pavel Canea
Binecuvântarea serviciului de catering din curtea bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”-Reșița

Marți, 14 iunie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a binecuvântat un serviciu de catering ce se află în curtea Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cartierul reșițean Govândari. Ierarhul a săvârșit slujba de sfințire a spațiilor unde se servește masa, dar și unde se păstrează alimentele și se prepară mâncarea. S-au alăturat la rugăciune și părinți consilieri și inspectori, dar și preoții din municipiul de pe Bârzava. De asemenea, a luat parte la acest moment de rugăciune și personalul ce deservește această cantină.

„Îl rugăm pe Dumnezeu să binecuvinteze acest așezământ și să ne ajute ca pe mai departe să împletim partea spirituală a Mariei cu partea Martei. Avem aici servicii de catering și sperăm să dezvoltăm și servicii sociale, pentru că sunt foarte multe persoane ce au nevoie de ajutor. Îi îndemnăm pe preoții și credincioșii noștri să fie receptivi pentru a putea implementa proiecte sociale prin această cantină, la fel cum avem la Caransebeș proiectul «Masa pe roți», prin care ducem la domiciliul persoanelor vulnerabile o masă caldă în fiecare zi. Suntem chemați să îi hrănim pe cei flămânzi, căci numai așa vom putea să intrăm în Împărăția lui Dumnezeu”, a afirmat Preasfințitul Părinte Lucian după slujba de sfințire.

„De multă vreme  am identificat împreună cu preoții din municipiul Reșița nevoia unei activități sociale articulate, care să se desfășoare zilnic și cu o implicare mult mai mare din partea preoților și a credincioșilor, iar acest așezământ va avea mult folos pentru oamenii cu nevoi sociale deosebite. Vom identifica persoanele vulnerabile în acest sens și împreună cu voluntarii și angajații parohiilor, nădăjduim că vom reuși să aducem un strop de alinare celor care au nevoi”, a subliniat părintele protopop Gheorghe Șuveți.

Acest proiect este susținut de Centrul Eparhial din Caransebeș și a fost demarat pentru a veni, în special, în sprijinul credincioșilor și preoților din Reșița, dar și din celelalte parohii din Episcopia Banatului Montan.