Schitul din municipiul Reșița și-a sărbătorit hramul

2 June 2022 Off By Pavel Canea
Schitul din municipiul Reșița și-a sărbătorit hramul

La praznicul Înălțării Domnului, schitul ce se află pe „Dealul Arșilor” din municipiul reședință de județ şi-a sărbătorit hramul. Cu această ocazie Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a fost alături de obștea monahală și a binecuvântat cele 11 cruci ce vor fi amplasate pe Biserica mare, aflată în construcție. În continuare ierarhul a slujit Sfânta Liturghie în altarul de vară, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Au venit la bucuria hramului mulți credincioși din Reșița, din împrejurimi, dar și din alte părți să se roage împreună cu ierarhul, preoții și obștea monahală.

Întrucât la praznicul Înălțării Domnului se face pomenirea eroilor neamului românesc, Preasfințitul Părinte Lucian a oficiat și o slujbă de pomenire pentru eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român. 

„Astăzi ne-am bucurat pe această colină a rugăciunii din municipiul Reșița, pentru că foarte mulți credincioși și-au îndreptat pașii la această mănăstire. Suntem mulțumiți că astăzi ne-am făcut slujba deplin, văzând că numeroși credincioși s-au împărtășit cu Sfintele Taine. Au venit la bucuria hramului nu doar din Reșița, ci din tot județul Caraș-Severin, precum și din Arhiepiscopia Timișoarei și din alte zone ale Banatului. Îi mulțumim Domnului pentru vremea frumoasă pe care ne-a oferit-o, credincioșii putând sta liniștiți să se roage la Sfânta Liturghie. De asemenea, Îl rugăm pe Mântuitorul să ne binecuvinteze și pe noi așa cum i-a binecuvântat pe Apostolii Săi când S-a înălțat de pe pământ la cer și să ne ajute să stăm în biserică, lăudând și binecuvântând numele Preasfintei Treimi”, a subliniat Preasfințitul Lucian.  

Construcţia schitului „Înălțarea Domnului” din Reşiţa a început în toamna anului 2004 pe terenul donat de o familie de credincioşi din municipiul de pe Bârzava. Așezământul monahal are un corp de chilii unde se află Paraclisul de iarnă, târnosit de Preasfințitul Părinte Lucian în anul 2009. În prezent se lucrează la Biserica Mare a schitului, ce va avea hramul „Buna Vestire” și „Înălțarea Domnului”.