Scriitorul Adrian Georgescu dăruiește o nouă carte mărturisitoare: „Focul”

5 September 2019 Off By Herea Darius
Scriitorul Adrian Georgescu dăruiește o nouă carte mărturisitoare: „Focul”

Luând drept motto cuvintele Sfântului Maxim Mărturisitorul, Adrian Georgescu concepe o nouă carte care debutează astfel: „Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă! Acele bunuri de care s-a împărtășit cineva prin Harul lui Dumnezeu este dator să le transmită, fără zgârcenie, și altora.”

Cam asta face sau încearcă să facă Adrian Georgescu prin scrierea și prezentarea, în cât mai multe locuri, a unor volume de factură religioasă, cărți mărturisitoare, „realizări imnografice străbătute de sfântă îndrăzneală și duh mărturisitor (atât de necesare creștinului în lumea contemporană secularizată și adesea ostilă)”, după cum le numea arhim. Mihail Stanciu, prefațatorul cărții „Izvorul în Trei Lumini”.

Volumul „Focul”, apărut în acest an (2019) la editura „Cavallioti” din București, nu dispune nici de o prefață și nici de o postfață, în schimb, pe coperta IV a cărții există o excelentă prezentare a scriitorului Adrian Alui Gheorghe.

Structurată în cinci capitole – Moartea, Viața, Tot adevărul, Față către Fața Focului și Trupul și Sângele – „cartea lui Adrian Georgescu, scrisă în atmosfera Mănăstirii Frăsinei, este o penitență a trupului și a minții care se târăsc în urma luminoasă a Cuvântului.” (Adrian Alui Gheorghe).

După cum ne-a obișnuit, scriitorul Adrian Georgescu purcede în fiecare început de toamnă într-un tur de promovare a unei noi apariții editoriale și în Banat. Autorul unor volume precum „Descensio”, „Chilii”, „Anastasis”, „Rugăciunile”, „Dulcea sărutare”, „Monahul lăuntric”, „Iisuse, lauda bătrâneților mele”, „Tabor”, „Morții să-și îngroape morții lor”, „Iisus Hristos în inima mea”, „Iată fiul tău”, ”Viața mea de după moarte”, „Izvorul în Trei Lumini”, „Domnul și Dumnezeul meu”, aduce cu sine cel de-al 37-lea titlu al scrierilor sale – „Focul” – volum care a avut o primă prezentare (în 1 septembrie 2019) la Mănăstirea „Sf. Ilie de la Izvor” Vasiova, o prezentare excepțională a părintelui ieromonah Ioanichie, unul dintre cititorii și cunoscătorii scrierilor lui Adrian Georgescu.

Cea de-a doua prezentare a cărții și a scriitorului Adrian Georgescu a fost la Reșița, gazdă fiind Biblioteca Germană și Erwin Josef Țigla, eveniment organizat în parteneriat cu Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” Bocșa, organizatorul principal al turului de promovare.

Despre omul Adrian Georgescu și despre cărțile acestuia au vorbit Erwin Josef Țigla, Gabriela Șerban, Sabin Păutza și Nicolae Sârbu. Fabulosul muzician și om de cultură Sabin Păutza, vechi și apropiat prieten al autorului, a făcut o frumoasă și caldă prezentare cărții lui Adrian Georgescu, carte percepută cu sufletul și cu inima de către maestru.
Pentru Sabin Păutza, Adrian Georgescu este mai mult decât un mărturisitor; este acel ales care, prin cuvânt scris, îl ia pe cititor de mână și-i arată minunile lui Dumnezeu de fiecare zi, care încearcă să deschidă ochii cititorului asupra bunătății lui Dumnezeu care nu judecă, ci iartă. Excelentă intervenție a maestrului Păutza, presărată cu povestiri proprii și cu extraordinar umor!

Stilul scrierilor lui Adrian Georgescu și inventarea unor cuvinte au fost remarcate de toți cei care i-au parcurs cărțile și au vorbit despre ele. Ieromonahul Ioanichie, preotul Valentin Costea, maestrul Sabin Păutza și scriitorul Nicolae Sârbu, toți aceștia au semnalat caracteristicile scriiturii lui Adrian Georgescu, topica deosebită și plăsmuirea unor noi cuvinte pentru a da tărie și autenticitate textului. De altfel, stil deja recognoscibil pentru cititori, remarca ieromonahul Ioanichie de la Vasiova.

Scriitor prolific, Adrian Georgescu scrie și se mărturisește cu ușurință, urmându-și cu conștiinciozitate misiunea impusă sieși: „Nici somn nici trezvie deplină: veghez să nu fiu clintit din Viața smerită a lui Iisus Hristos și aruncat în orgoliul lumii unde trupurile sfârâie în dogoarea pizmei și sufletele seacă de invidie. Doar lepădând această viață intru în Viața Domnului și sunt viu. Floare stingheră duhul meu pe muntele Vieții Domnului. Urcă știind că nu va ajunge însă prezintă Har și Lumină. Duhul Sfânt îmbrățișează prejma și niciun om de pe munte nu piere.”

Următoarea prezentare a volumului „Focul” de Adrian Georgescu va fi la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Bocșa Vasiova ( 4 septembrie 2019), în prag de sărbătoare a hramului Bisericii, prilej cu care credincioșii vor primi în dar această carte, scriitorul Adrian Georgescu obișnuind să ofere, tuturor celor interesați, cartea în dar, mărturisind: „Din inimă scriu cuvânt –de- iubire și mâna-mi mângâie scrisul care plânge de dragoste…”. (Gabriela Șerban)