Alaiul colindătorilor la Caransebeș

22 December 2019 Off By Pavel Canea
Alaiul colindătorilor la Caransebeș

Sâmbătă, 22 decembrie, înainte de Praznicul Nașterii Domnului, sute de colindători din întreg Banatul de Munte au venit la Caransebeș să vestească nașterea Pruncului Sfânt, la tradiționalul „Alai al Colindătorilor”. Evenimentul spiritual-cultural organizat de Episcopia Caransebeșului de 13 ani, a reunit pe soleea Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” aproximativ 500 de copii, tineri și adulți de toate vârstele care aproape 6 ore au reușit să facă un spectacol de excepție.

Alaiul a pornit de la Centrul eparhial, colindătorii mergând până la Catedrala Episcopală în sunetul Fanfarei „Voința” de la Răcășdia, cea care a și prezentat un buchet de colinde pe esplanada catedralei. La final Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului i-a răsplătit cu daruri.  Foarte mulți credincioși au venit să se bucure de vestea cea bună a Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos transmisă prin colind.

Prezent la eveniment Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a subliniat:  „Cu toții ne-am bucurat colindând și ascultând colindul și ne-am alăturat magilor și păstorilor care s-au închinat Pruncului Divin. Suntem în sâmbăta dinaintea Nașterii Domnului, iar această manifestare a devenit o preafrumoasă slujbă de priveghere, deoarece ascultând colindul am înțeles și mesajul profețiilor mesianice, dar și mesajul evangheliilor, care vorbesc despre Nașterea Mântuitorului Hristos. Să ne ajute Mântuitorul să ne apropiem cât mai mult de El și să călătorim toată viața noastră spre Betleem pe de-o parte și spre Ierusalim pe de altă parte, astfel încât la plinirea vremii pentru fiecare, să avem parte de Lumina lui Hristos, Soarele Dreptății, care strălucește tuturor celor care Îl iubesc cu adevărat și cred în evanghelia Lui”.

Toți membrii celor 18 formații corale au primit din partea ierarhului daruri pentru frumoasele colinde ce le-au interpretat în fața publicului caransebeșean. Pe lângă cele 18 coruri au mai cântat colinde domnișoarele Cosovan (Lugoj) și Bârdeanu (Drobeta Turnu Severin).

Cei care au participat la Alaiul colindătorilor în acest an au fost: Fanfara „Voința” din Răcășdia, Corul de copii și tineri al Parohiei „Intrarea Domnului în Ierusalim” Caransebeș, Corul Poliției de Frontieră, Corul Parohiei Bozovici, Corul „Nicolae Lighezan” – Oravița, Corul Centrului de Tineret Oravița Montană, Corul Protopopiatului Moldova Nouă, Corul ATOR Valea Cernei, Corul „Armonia” al parohiei „Sf. Ierarh Nicolae” Bocșa Română, Corul protopopiatului Băile Herculane, Corul „Laudae” din Reșița, Corul Protopopiatului Reșița, Corul „Grănicerii Văii Bistrei” din Voislova, Corul „Ferdinad” din Oțelu Roșu, Corul „Învierea” din Teregova, Corurile reunite Gheorghe Dobreanu și Ioan Teodorovici din Caransebeș, Corul Asociației „Oastea Domnului” din Petroșnița și Corul Protopopiatului Caransebeș.