Un nou concert de colinde cu minoritatea germană din Banatul Montan

22 December 2019 Off By Herea Darius
Un nou concert de colinde cu minoritatea germană din Banatul Montan

Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Reşiţa – Govândari este implicată în multe activități religioase şi culturale în care minorităţile Banatului de Munte se manifestă cu dragoste frăţească. Experienţa dobândită de comunitatea ordodoxă și de cea catolică s-a materializat, în urmă cu mai mulți  ani, în invitaţia de a participa împreună la a treia întâlnire ecumenică europeană de la Sibiu. Dar colaborarea dintre cele două comunități s-a manifestat în fiecare an, spre mulțumirea și bucuria locuitorilor Cetății.

În virtutea acestei prietenii, duminică 22 decembrie la orele serii, membrele corului „Franz Sturmer” al Forumului Democratic al Germanilor din Banatul de Munte, dar și membrii Coralei ,,Lira” au participat la Vecernia săvârşită în biserica noastră şi apoi au susţinut un concert de colinde din zestrea de cântări de Crăciun, specifice minorităţii germane, dar și majorității române

Concertul a fost deschis de  preotul paroh, care, în cuvântul său  a afirmat strânsele legături existente între cele două comunităţi şi bucuria de a fi împreună.

Corurile au încântat pe cei prezenţi cu colinde românești și germane specifice, dintre care nu a lipsit „Stille nacht, heilige nacht” ( Noapte de vis).  Răsplătiţi cu aplauze de credincioşii din biserică,  corurile conduse de Doamna prof. Elena Cozâltea au primit şi  diplome de excelenţă din partea parohiei, pentru bucuria prilejuită de colinde.

Preotul Petru Berbentia a mulţumit tuturor şi şi-a exprimat speranţa că Dumnezeu ne va îngădui să mai organizăm asemenea evenimente. În acelaşi timp a exprimat gândurile bune şi urările pentru sărbătorirea cu pace şi cu bucurie a Praznicului Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos. (Pr. Petru Berbentia)