Festival de colinde la Oravița

17 December 2019 Off By Herea Darius
Festival de colinde la Oravița

Scena Casei de Cultură „George Motoia Craiu” din Oravița, a reunit vineri, 13 decembrie 2019, două sute de copii, tineri și oameni iubitori de cântec sfânt din Banatul de Munte .

În frumoasa zi de sâmbătă, 13 decembrie, cu binecuvântarea Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului, Asociația „Sfânta Ecaterina Oravița” alături de Primăria Orasului Oravita și în parteneriat cu Școala Gimnazială „Romul Ladea”, Liceul Teoretic „General Dragalina” dar și Protopopiatul Moldova Nouă,  au avut bucuria de a fi gazdele unui minunat festival de colinde care nu întâmplător se numește „Se naște Bucuria!”, deoarece ceea ce a născut în inimile noastre acest eveniment deosebit, nu a fost altceva decât pură bucurie. Evenimentul s-a bucurat de prezența părintelui protopop Bogoliub Martinovici și a Părintelui Inspector Mihai Cătălin Ciucur.

Nu mai puțin de opt coruri au răspuns afirmativ provocării noastre. Astfel, Corul „Angeli” al Centrului de Tineret „ Sf. M. Mc. Ecaterina ”, coordonat cu multă dragoste și dăruire de către dna. prof. Cristina Zainea s-a bucurat să împartă nu doar scena ci și emoțiile cu celelalte șapte coruri invitate și anume: Corul „Magistri” alcătuit din profesori ai Liceului Teoretic „General Dragalina” din Oravița, coordonat de prof. Nicolae Vuc, Corul „Nicolae Lighezan” al Parohiei „ Adormirea Maicii Domnului” din Oravița, coordonator prof. Mirela Dragoș, Corul „ Laude” coordonat de către prof. Georgiana Ciucur, Corul de copii și tineri ai Parohiei „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Caransebeș, alături de filiala ATOR Caransebeș, coordonat de Rafaela Radu alături de doamna preoteasă Lavinia Ciucur, Corul preoților din Protopopiatul Moldova Nouă, dirijat de către părintele prof. Gheorghe Tistu dar și două grupuri de copii ,elevi ai celor două școli partenere. Scopul acestui eveniment a fost de a sădi în inimile ascultătorilor un gram de fericire, emoție și sensibilitate prin aducerea veștii Nașterii Domnului în cea mai luminoasă și binecuvântată perioadă din an.

Sub excepțională îndrumare a doamnei preotese Simona Ionela Moldovan , festivalul se poate numi un real succes, deoarece dorința noastră de a transmite în sufletele oamenilor toată bucuria și dăruirea pe care noi am investit-o în acest eveniment a fost împlinită.

Fiecare cor a pășit pe scenă și a adus cum a știut mai bine Vestea Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos. Asociația „Sfânta Ecaterina Oravița” a recompensat osteneala fiecărui grup cu câte o diplomă de participare în semn de apreciere și recunoștință, dar mai ales în semn de mulțumire pentru că au făcut parte din fericirea noastră.

Tinerii, Andreea Novacovici, Cristian Stoleru , Teodora Lăpușnianu  și Andreea Chisăliță, au ales să ne vestească individual frumusețea marii sărbători care se apropie și astfel au reușit să ne încânte cu momente deosebite.