Interpretare extraordinară a colindului la Caransebeș

15 December 2019 Off By Pavel Canea
Interpretare extraordinară a colindului la Caransebeș

O interpretare extraordinară a colindului s-a auzit și sâmbătă, 14 decembrie, la Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș. Armonia dintre Cvartetul de coarde Capricioso din Timișoara și vocile a două coruri din municipiul de pe Timiș și Sebeș, precum și a Grupului „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului a făcut ca cei prezenți în sala de spectacole a Casei de Cultură să trăiască momente unice. Prezent la eveniment Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului  a spus că „acești minunați colindători ne-au descoperit încă o dată Taina Dumnezeiască a Nașterii lui Mesia. Cei care am participat la acest concert de colinde L-am aflat pe Mântuitorul în inima noastră, ne-am închinat și i-am adus daruri împreună cu magii și păstorii și împreună cu îngerii i-am cântat în cor «Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire»”.

Cele două coruri care au încântat auditoriul au fost Corul Catedralei Episcopale din Caransebeș, la care s-a adăugat și un grup de copii de la Colegiul Național „Traian Doda” și Corul Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș.

„Chiar dacă lumea secularizată și secularizantă ne îndeamnă să ne îndepărtăm de Dumnezeu, noi cei care am fost prezenți la acest concert de colinde, duhovnicește vorbind, și în această seară L-am găsit pe Domnul Cel Preasfânt născându-se pe pământ pentru noi și pentru a noastră mântuire. Domnul Iisus Hristos a venit la plinirea vremii în lume să se nască, să crească și să ne mântuiască, așa cum ne învață dintotdeauna colindul sfânt și bun”, a explicat Părintele Episcop.

La această bucurie au venit foarte mulți credincioși, preoți, oficialități din municipiul Caransebeș, care au avut parte de o adevărată armonie muzicală. Toți colindătorii au primit din partea Preasfințitului Lucian cadouri, iconițe și calendare.   

„Deși turneul de colinde al Episcopiei Caransebeșului se încheie în această seară, după ce a traversat mai multe zone din Eparhia noastră, activitatea culturală pe care Episcopia o propune în această perioadă celor interesați va continua atât prin alaiul colindătorilor, cât și prin alte activități culturaleși anume Piesa de teatru «Vicleimul, pregătită de elevii seminariști». În felul acesta ne pregătim nu doar prin colind, ci și prin creație culturală și în felul acesta să-L propovăduim pe Mântuitorul născut în ieslea din Betleem”, a arătat părintele arhimandrit Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului.

 Concertul intitulat „Colind și armonie de Crăciun” a fost organizat de Episcopia Caransebeșului împreună cu Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș și Asociația Trib’Art în trei orașe din Episcopia Caransebeșului, Băile Herculane, Reșița și Caransebeș.