Colindători la centrele sociale din Reșița

14 December 2019 Off By Pavel Canea
Colindători la centrele sociale din Reșița

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a fost și vineri, 13 decembrie, alături de persoanele singure și în nevoi din Eparhia Banatului Montan. Părintele Episcop alături de părintele Gabriel Gozman, consilier eparhial la Sectorul Social-Misionar și însoțit de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului și părinți slujitori ai Catedralei Episcopale din Caransebeș, precum și de studenți teologi și elevi seminariști, a vizitat centrele sociale și spitalul din municipiul Reșița.

„Reșița este un oraș important cu multe așezăminte sociale, de aceea și în acest an ne-am gândit să fim alături de beneficiarii acestor așezăminte și împreună să-L aducem mai aproape pe Mântuitorul Hristos, Cel care dorește ca toți oamenii să fie împreună și să ajungă la cunoștiința adevărului. Nu doar i-am colindat pe bolnavi, pe copii și pe bătrâni, ci ne-am și bucurat împreună cu ei pentru că au fost cu toții receptivi la mesajul colindului strămoșesc”, a spus Preasfințitul Lucian.

Bucuria Praznicului Nașterii Domnului a fost transmisă copiilor și bătrânilor de la Centrul „Sfânta Maria” și Centrul de plasament „Speranța”, unde Preasfințitul a dăruit fiecărui beneficiar și ostenitor din aceste așezăminte, cadouri, iconițe și calendare. La rândul său Preasfințitul Lucian a fost încântat cu un program artistic specific perioadei, pregătit de către gazde.

„Ne-am bucurat că am reușit și în acest an al Centenarului Bănățean să fim alături de cei care au o suferință, un necaz sau o boală. Credem că prin colindul sfânt și bun interpretat de către părinții și frații ostenitori ai Catedralei noastre Episcopale am transmis pace și lumină celor ce ne-au primit și ne-au ascultat. Îi mulțumim lui Dumnezeu că am reușit să aducem un strop de lumină, de speranță și dragoste în inimile celor ce Îl așteaptă pe Hristos, dar nu au mângâiere din partea semenilor. Le mulțumim și celor ce se ostenesc în aceste așezăminte sociale și Dumnezeu să primească jertfa tuturor”, a conchis Părintele Episcop.   

Grupul de colindători de la Caransebeș a adus mesajul Nașterii Pruncului Sfânt și la Spitalul Județean de Urgență Reșița, secțiile pediatrie și dializă,  Centrul de zi pentru persoane vârstnice, Centrul de zi „ABC” și Căminul pentru persoane vârstnice Marginea Lend. La centrele de zi precum și la Căminul pentru persoane vârstnice ierarhul le-a oferit și cărți de rugăciuni.