Recital de colinde la Catedrala Episcopală din Caransebeș

21 December 2020 Off By Pavel Canea
Recital de colinde la Catedrala Episcopală din Caransebeș

În duminica dinaintea Praznicului Nașterii Domnului, la Catedrala Episcopală din Caransebeș a fost susținut un recital de colinde. Dacă în anii trecuți Catedrala Episcopală a primit mai mulți colindători în prag de sărbătoare și s-au organizat mai multe evenimente cultural-artistice dedicate Nașterii Domnului, anul acesta Episcopia Caransebeșului s-a rezumat în a organiza doar un recital de colinde cu un număr redus de colindători. Respectând toate măsurile impuse, în după-amiaza zilei de duminică, 20 decembrie, trei formații corale au transmis prin cântare bucuria Nașterii Pruncului Divin.

Corul Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș, Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului și Corul slujitorilor Catedralei noi din Caransebeș au înălțat sufletele celor care au venit la acest concert, dar și a celor care au urmărit prin intermediul mijloacelor de socializare recitalul de colinde.

La acest eveniment a fost prezent și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, membrii Permanenței Consiliului Eparhial, preoți, autorități locale și credincioși din localitate.

„Suntem într-o seară specială pentru că în loc să avem un alai al colindătorilor, am organizat cu aceeași bucurie sufletească un miniconcert de colinde și ne-am rezumat la colindătorii pe care îi avem permanent aici la Catedrala Episcopală. Deși este un an deosebit aș vrea ca această epidemie să nu cuprindă și să umbrească sufletele și inimile dumneavoastră. Inima și sufletul creștinului autentic trebuie să rămână deschise în orice vremuri, de aceea și colindul ne îndeamnă să ne deschidem ușa sufletului ca înlăuntru nostru să se poată naște pentru a noastră mântuire Hristos Domnul”, a subliniat Preasfințitul Lucian.

„Chiar dacă avem suferințe trupești, necazuri în această lume, să-L ascultăm pe Mântuitorul Hristos care ne spune permanent și în vremuri de criză, de pandemie sau de război, «Îndrăzniți Eu am biruit lumea». Trebuie să îndrăznim și în aceste vremuri complicate să venim la biserică, să ne rugăm mai mult și insistent unii pentru alții și mai ales în această perioadă să-i pomenim pe cei bolnavi, pe cei aflați în suferință, pe paturile spitalelor. Să-L rugăm pe Domnul să ne întărească din punct din vedere spiritual ca să fim puternici și să avem dragoste, căci știm că dragostea scoate afară frica”, a mai spus Părintele Episcop.  

Constrânși de situația sanitară provocată de noua pandemie cei care au venit la concert au fost în număr redus și au respectat toate măsurile de igienă și distanțare fizică.

Tot programul de colinde a fost transmis live pe pagina de Facebook a Episcopiei Caransebeșului pentru a se putea bucura și cei care nu au reușit să se alăture fizic, în special cei care sunt bolnavi.