Expoziții de Carte la început de primăvară

8 March 2021 Off By Pavel Canea
Expoziții de Carte la început de primăvară

Luna martie a anului 2021, la Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” din Bocșa a debutat cu o expoziție de carte de poezie, expoziție care a adunat volume de versuri ale poeților bănățeni, apropiați bibliotecii și Bocșei culturale: Iulian Barbu, Octavian Doclin, Costel Stancu, Nicolae Sârbu, Liubița Raichici, Iacob Roman, Costel Simedrea, Ionel Bota, Vasile Barbu, Dinu Barbu, Robert Șerban, Ion Șerban Drincea, Daniela Marchetti, Ion Rășinaru, Ioan Petraș și Claudius Myron Ișfan au fost poeții etalați în această expoziție de început de martie și primăvară.

Următoarea săptămână  – perioada 8 – 12 martie – este destinată cărților muzicologului și compozitorului Doru Popovici.

Omagiu Dorului…” se intitulează expoziția de volume și documente care ni-l amintesc pe muzicologul bănățean Doru Popovici, plecat în urmă cu doi ani, într-o zi de 5 martie; apoi ni-l vom aminti pe regretatul lingvist Vasile C. Ioniță printr-o expoziție valoroasă și-l vom „aniversa” pe scriitorul și protopopul Vasile Petrica organizându-i, de asemenea, o săptămână pentru expunerea numeroaselor sale volume.

„Zilele de primăvară/ Sunt fermecătoare/ Ce lumină vie, dulce,/ Ce senin și soare…./ … Și câtă speranță dulce/ Între omenire/ Aduci mândră Primăvară/ Cu a ta venire” ne-ar spune Tata Oancea. Iar noi, cu bucurie, alăturăm mândrei primăveri, cartea.

Ultima expoziție din luna martie va fi dedicată cărții pentru copii – Cartea pentru copii, ieri și azi – eveniment ce cuprinde și Ziua Internațională a Cărții pentru Copii.

Așadar, la Bocșa, primăvara începe cu poezie, iar cartea rămâne cel mai fidel și de încredere prieten din toate anotimpurile!