Întâlnire semestrială cu studenții teologi

9 March 2021 Off By Pavel Canea
Întâlnire semestrială cu studenții teologi

Luni, 8 martie, în sala de festivități „Mitropolit Nicolae Corneanu” a Episcopiei Caransebeșului s-a desfășurat o întâlnire între studenții teologi din Eparhie și Preasfințitul Părinte Episcop Lucian. Această întâlnire a avut loc cu prilejul finalizării primului semestru de studiu a anului universitar 2020-2021, pentru a se evalua performanța de învățământ, dar și pentru a se discuta necesitățile tinerilor teologi. Prezent la eveniment părintele arhimandrit Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului a explicat de ce este necesară o astfel de întâlnire.

„La inițiativa Părintelui Episcop Lucian la finalul fiecărui semestru este organizată o astfel de consfătuire între ierarh și studenții noștri teologi. Mai cu seamă că Episcopia Caransebeșului se implică în formarea acestora prin acordarea de burse de merit și de studiu pentru cei mai buni studenți. Mai mult decât atât Părintele Episcop dorește să păstreze o legătură între studenți și ierarh pentru a consolida paternitatea care trebuie să continue, deși aceștia au plecat din eparhia noastră ei studiază la o altă Facultate cu binecuvântarea ierarhului”, a afirmat părintele consilier.

„De asemenea, scopul acestor întâlniri este acela de a menține o legătură vie între eparhia de apartenență și studentul care de altfel se pregătește pentru ca la finalul studiilor să se poată întoarce în eparhia de unde a plecat și să-și desfășoare activitatea cu profesionalism, dar și cu un plus de valoare duhovnicească pe care o dobândește în cei patru ani de formare în cadrul studiilor de licență și cei doi ani de formare în cadrul studiilor de masterat. Nădăjduim că astfel de întâlniri nu fac altceva decât să consolideze și să certifice această paternitate de care biserica noastră are nevoie în consolidarea relațiilor dintre ierarh și fiii săi duhovnicești care se pregătesc pentru a devenii preoți”, a mai spus părintele Casian Rușeț.

41 de studenți din Episcopia Caransebeșului studiază la Facultatea de Teologie „Ilarion V. Felea” din Arad.