Cele mai frumoase „Gânduri către Dumnezeu” au fost lansate la Bocșa!

7 December 2021 Off By Herea Darius
Cele mai frumoase „Gânduri către Dumnezeu” au fost lansate la Bocșa!

În prag de sărbătoarea Sfântului Nicolae, la Mănăstirea „Sf. Ilie de la Izvor” din Vasiova a fost lansat cel de-al XIV-lea volum „Gânduri către Dumnezeu”.

Așadar, duminică, 5 decembrie 2021, după Sf. Liturghie și după un excepțional cuvânt de înțelepciune  împărtășit de ieromonahul Ioanichie, credincioșii prezenți au avut parte de o întâlnire a celor mici și mari implicați în proiectul „Gânduri către Dumnezeu”.

La Bocșa este deja o tradiție ca, de Sf. Nicolae, să fie lansat un volum care cuprinde cele mai reușite lucrări premiate în cadrul Concursului Județean de Creații Literar-Artistice „Gânduri către Dumnezeu”.

Ajuns la cea de-a XIV-a ediție, acest proiect este inițiat de Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” Bocșa, în parteneriat cu instituțiile școlare din județul Caraș-Severin, cu Biserici și lăcașe de cult, cu Centre de Tineret și Centre catehetice din Eparhia Caransebeșului și adună peste o sută de participanți la fiecare ediție.

La invitația ieromonahului Ioanichie și a maicii starețe Varvara, lansarea celui de-al XIV-lea volum „Gânduri către Dumnezeu” a avut loc la Mănăstirea „Sf. Ilie de la Izvor” din Vasiova.

Despre carte au vorbit preoții implicați în proiect, membrii ai juriului, pr.dr. Daniel Crecan, pr.dr. Silviu Ferciug, pr. Valentin Costea, prot. Gheorghe Șutac, ieromonahul Ioanichie și prof. Gianina Mură; alături de managerul de proiect, Gabriela Șerban, au adresat cuvinte alese invitații de la Reșița, scriitorii și editorii Gheorghe Jurma și Erwin Josef Țigla; nu în ultimul rând, a vorbit primarul orașului Bocșa,  dr. Mirel Patriciu Pascu, cel care, în urmă cu 14 ani, iniția, împreună cu Gabriela Șerban, acest frumos proiect pe temă religioasă, dedicat celor mai talentați dintre copiii și tinerii orașului nostru. Un proiect care, iată, a rezistat în timp, devenind un brand al orașului Bocșa.

Ultimul cuvânt l-au avut autorii, adică tinerii ale căror creații se regăsesc în acest frumos volum editat sub egida Bibliotecii Orășenești „Tata Oancea” Bocșa, în seria „Bocșa, istorie și cultură; 58”, prefațat de prof. Stela Boulescu și apărut la Editura TIM din Reșița.

Participanții și autorii au fost răsplătiți cu daruri, din straița lui Moș Nicolae primind dulciuri și cartea „Gânduri către Dumnezeu”.

Un eveniment de suflet care, la Bocșa, deschide, în fiecare an, seria evenimentelor dedicate sărbătorilor de iarnă, culminând cu frumoasa și sfânta sărbătoare a Crăciunului, a Nașterii Mântuitorului!