O nouă carte de rugăciuni editată în Episcopia Caransebeșului

20 April 2022 Off By Herea Darius
O nouă carte de rugăciuni editată în Episcopia Caransebeșului

Pe lângă programul implementat prin care se urmărește intensificarea în viața Bisericii și a creștinului, Episcopia Caransebeșului marchează Anul dedicat rugăciunii și prin editarea unei noi cărți de rugăciuni, dedicată creștinilor aflați în suferință trupească și sufletească, intitulată „Rugăciuni pentru bolnavi”.

Cartea de rugăciuni, care începe cu un cuvânt al Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, are scopul de a aduce încurajare în viața bolnavilor și a aproapelui lor și să întărească credința în lucrarea vindecătoare a lui Dumnezeu, precum subliniază părintele consilier administrativ-bisericesc, Alin-Vasile Câmpean:

În deschiderea lucrării ce numără 64 de pagini, găsim un scurt argument alcătuit de Părintele nostru Episcop și intitulat «Doamne, învață-ne să ne rugăm» și din care reținem că doctorul tratează și Dumnezeu vindecă pe cei bolnavi. Cele câteva referiri la vindecările minunate săvârșite de Mântuitorul nostru Iisus Hristos vin să ne întărească convingerea că stăruința în rugăciune nu rămâne niciodată fără un răspuns din partea lui Dumnezeu. Cartea se adresează atât bolnavilor, cât și celor ce, prin rugăciunea lor, își exprimă încă o dată dragostea de aproapele lor aflat în nevoie și în suferință”.

La început, cartea cuprinde rugăciunile începătoare și o selecție a rugăciunilor dimineții, continuând cu mai mulți psalmi și câteva rugăciuni la timp de boală, urmate de un Canon de rugăciune al bolnavului și de un Canon de rugăciune pentru copiii bolnavi. În încheiere, a fost inclusă și o selecție de rugăciuni de seară.

Cartea va fi distribuită gratuit la toate unitățile spitalicești de pe cuprinsul județului Caraș-Severin, însă va exista și posibilitatea achiziționării ei contra cost:

„Editată într-un tiraj inițial de 15.000 de exemplare, Cartea «Rugăciuni pentru bolnavi» va fi distribuită gratuit la toate unitățile spitalicești de pe cuprinsul județului Caraș-Severin, prin preoții noștri misionari și de caritate, dar poate fi procurată și contra cost, la un preț modic, de la magazinele Episcopiei, de la pangarele mănăstirilor și schiturilor, dar și de la bisericile noastre parohiale din județ”.

În Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului, suntem chemați să înmulțim rugăciunea, aducând trupurile și sufletele noastre înaintea Doctorului Hristos, cu nădejdea că vom fi vindecați.