„Mâinile Bucuriei” au ajuns la peste 170 de copii din Reșița și Caransebeș

21 April 2022 Off By Herea Darius
„Mâinile Bucuriei” au ajuns la peste 170 de copii din Reșița și Caransebeș

În Săptămâna Mare, Departamentul de campanii umanitare al ATOR Banatul de Munte a organizat o nouă acțiune filantropică „Mâinile Bucuriei”, în scopul sprijinirii copiilor nevoiași și al familiilor aflate în dificultate din municipiul Reșița, dar și din Caransebeș și din alte localități învecinate.

Astfel, cu ocazia apropierii Sărbătorilor Pascale, voluntari ai ATOR Banatul de Munte și ai  Centrului de Tineret Moniom, alături de reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Caraș-Severin și ai Inspectoratului de Poliție Caraș-Severin au cercetat, în cadrul campaniei mai sus amintite, peste 30 de familii aflate din dificultate, atât din Reșița, cât și din Caransebeș dar și localitățile Câlnic, Secu și Iabalcea.

În cadrul campaniei, au fost dăruite 170 de plase cu dulciuri pentru copii, pachete cu diferite alimente specifice Sărbătorilor Pascale, dar și haine pentru copii și jucării. Dulciurile și celelalte produse alimentare au fost cumpărate cu bonurile alimentare primite din partea donatorilor în cadrul Campaniei de donare de sânge, „Împreună dăruim Viață”, din luna martie.

„Mă bucur nespus că, deși este o perioadă foarte încărcată, am reușit, alături de ceilalți voluntari, să ajung la cei care au nevoie, acum, de un zâmbet, o vorbă bună, un ajutor. Sperăm că prin această campanie am reușit să le transmitem tuturor câte puțin din Lumina lui Hristos, a Cărui Înviere o vom trăi peste câteva zile. Într-o vreme în care grijile lumești sunt din ce în ce mai mari, problemele și deznădejdea sunt din ce în ce maI acute, binele nu trebuie să se stingă, ci să biruiască! – mărturisește Anamaria Iovu, coordonatoarea Departamentului de campanii umanitare al ATOR Banatul de Munte.

Așadar, vă îndemnăm, acum, mai mult ca niciodată, să faceți (mai mult) bine. Să continuați să lucrați binele, indiferent de perioada în care ne aflăm, urmând aceste cuvinte: „Faceţi milostenie, ca şi vouă să vă fie milostiv Domnul.” (Sfântul Grigorie Dialogul).

Campania umanitară „Mâinile Bucuriei” a fost inițiată în luna martie a anului 2020, în scopul  sprijinirii categoriilor sociale vulnerabile, afectate de restricțiile generate de pandemie, și a continuat ca un serviciu social de tip masa pe roți în municipiul Reșița până în vara anului 2021.

De atunci, au fost derulate mai multe activități social-filantropice de către tinerii de la ATOR Banatul de Munte, în special în preajma marilor sărbători, acțiuni la care au fost prezenți de fiecare data jandarmii și polițiștii din municipiul reședință al județului Caraș-Severin.