Concert de colinde în Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Reşiţa-Govândari

23 December 2018 Off By Herea Darius
Concert de colinde în Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Reşiţa-Govândari

Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Reşiţa a participat în ultimii ani la multe activităţi religioase şi culturale în care minorităţile Banatului de Munte s-au manifestat cu dragoste frăţească.

Urmare colaborării Grupului coral „Strana Strămoşească” cu corurile „Fiamma” al Bisericii romano-catolice „Maria Zăpezii” şi „Amate Deo” de la Biserica „Preasfânta Treime” din cartier, precum şi datorită participării la diverse concerte umanitare, gupurile de tineri a celor două comunităţi ale Banatului de Munte, ortodocşii şi romano-catolicii, în urmă cu 10 ani, au fost sigurele grupuri invitate din Banat, pentru a susţine un concert comun la a treia întâlnire ecumenică europeană de la Sibiu. În acelaşi registru al bunei înţelegeri dintre minorităţi şi românii majoritari, sunt şi întâlnirile anuale de la Centrul social „Frederik Ozanam”.

Duminică, 23 decembrie 2018, Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din cartierul Govândari-Reşiţa a fost gazda unui eveniment religios-cultural şi interconfesional, invitați fiind membrii corului „Amate Deo” al catolicilor de la biserica „Preasfânta Treime”, care au participat la Slujba Vecerniei şi apoi au susţinut un mini recital de colinzi româneşti, dar şi câteva specifice tradiţiei minorităţilor cărăşene.

Momentul a fost deschis de preotul paroh Petru Berbentia, care, în cuvântul său a afirmat strânsele legături existente între cele două comunităţi şi bucuria de a fi împreună în rugăciune. Corul, împreună cu domnul profesor Cristian Roşoagă, a încântat pe cei prezenţi în număr mare în Biserică cu cântările interpretate, preotul paroh Simon Ciubotariu fiind cel ce îi conduce pe aceşti corişti de foarte mulţi ani.

Părintele Simon Ciubotariu a mulţumit pentru primire şi şi-a axprimat nădejdea că vom putea fi împreună şi la alte evenimente sărbătoreşti, iar parohul Petru Berbentia a mulţumit tuturor şi şi-a exprimat şi el speranţa că Dumnezeu va îngădui să se mai organizeze asemenea evenimente. În acelaşi timp a exprimat gândurile bune şi urările pentru sărbătorirea cu pace şi cu bucurie a Praznicului Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos.

Şi pentru că în aceste zile de bucurie colindătorii sunt răsplătiţi, şi membrii corului „Amate Deum” au primit daruri din partea parohiei, iar conducătorii grupului, preotul Simon Ciubotaru şi profesorul Cristian Roşoagă au primt o amintire personalizată şi un calendar ortodox. (Pr. Petru Berbentia)