Săptămâna duhovnicească la Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Reșița

20 December 2018 Off By Herea Darius
Săptămâna duhovnicească la Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Reșița

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, și în acest binecuvântat post al Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, în perioada 10 – 16 decembrie 2018, în Parohia cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din municipiul de pe Bârzava, prin purtarea de grijă a Părintelui Protopop Gheorghe Șuveți, parohul acestei sfinte biserici, a avut loc săptămâna duhovnicească ce s-a terminat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, ultima de altfel din acest an calendaristic.

Și cum este obiceiul, în fiecare seară am avut invitați ce au oficiat sfintele slujbe rânduite după care au ținut un cuvânt de învățătură. În prima seara, finalizată cu un concert de colinde ce a sensibilizat credincioșii prezenți, concert susținut de corul Protopopiatului Ortodox Român Reșița, pr. Daniel Țăpîrdea de la Parohia cu hramurile „Sf. Vasile cel Mare” și „Sfinții Martiri Brâncoveni” Moroasa Luncă, a făcut o incursiune prin toate Sfintele Evanghelii citite în duminicile din perioada Postului Crăciunului, subliniind totodată faptul că ele sunt rânduite după un tipic bine stabilit, nu la voia întâmplării, în a doua seară, pr. misionar Chicoș Alin a vorbit despre grijile vieții și importanța spiritualității în viața omului, în seara de miercuri părintele Pană Sevastian Mihail de la Parohia „Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș” a vorbit despre importanța Sfintei Taine a Împărtășaniei, Joi seara, părintele secretar al Protopopiatului Reșița și paroh al bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Doman, a vorbit despre viața și minunile Sfântului Antonie cel Mare, vineri seara, părintele paroh al Bisericii cu hramul „Sf. Petru și Pavel” din Marginea Lend, a vorbit despre rostul și rolul colindelor în viața creștinului, terminând prin interpretarea colindului lui Radu Gyr, „Vin colindătorii”.

Sâmbătă seara, părintele dr. Borislav Tasici de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Reșița Montană a vorbit despre căutare și închinare, Pruncul Iisus – darul Betleemului. Săptămâna s-a terminat cu Taina Sfântului Maslu unde părintele Pană Sevastian Mihail a revenit vorbindu-ne despre importanța rugăciunii în viața creștinului. Rolul acestor săptămâni este acela de a diversifica și intensifica trăirea religioasă atât prin săvârșirea și participarea la sfintele slujbe cât și prin a ne determina pe fiecare în parte la o adâncă introspecție spre a vedea cât mai bine cum stăm din punct de vedere duhovnicesc în relația noastră personală cu Dumnezeu și cu aproapele nostru.